Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Dones i polítiques d’igualtat

Servei d’informació i atenció a les dones

El SIAD és un Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Comarca de la Ribera d’Ebre, creat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el suport de l’Institut Català de les Dones. Aquest servei pretén ser un espai d’acollida que esdevingui un punt de referència de les dones. El SIAD facilita a les dones empadronades a la Ribera d’Ebre l’accés a diferents recursos del territori per tal de contribuir a què la dona pugui gaudir dels seus drets civils i personals sense discriminacions.
Fitxa del servei d’informació i atenció a les dones de la cartera de serveis

Díptic català            Díptic castellà            Díptic anglès            Díptic francès             Díptic romanès             Díptic àrab            

Circuit d’actuació vers la violencia masclista

306cf279-77f0-4986-8323-4b4d0ad4109e[1]El servei forma part de la xarxa d’atenció i recuperació integral per a les dones que pateixen violència masclista definida a l’article 54 de la Llei 5/2008, de 24 d’ abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

Davant d’aquestes situacions, els serveis socials del territori, i també la resta de serveis i recursos de la xarxa per a l’abordatge de les situacions de violència masclista, han de garantir la seva protecció, allunyant-la de l’agressor i oferint-li, a ella i a les seves filles i fills, un espai d’acollida immediat i temporal que d’una banda, garanteixi la seva integritat física i de l’altra, permeti la reflexió i l’acompanyament durant el procés en què haurà de prendre les decisions més adequades per a sortir de la situació de violència viscuda.

Aquest allotjament és doncs temporal, l’estança ha de tenir la durada mínima indispensable per a activar recursos estables, i en qualsevol cas no pot ésser superior als quinze dies. No obstant això, el límit fixat per la Llei 5/2008, podria superar-se en aquells casos en què els referents dels serveis d’atenció social primària, de manera motivada, hagin valorat la necessitat.
Fitxa del Servei residencial per a dones i els seus fills i filles en situació de violència

Pla d’Igualtat Homes i Dones del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

El podeu lleguir aqui

 

Manifest 25 de novembre – Dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones

Declaració institucional 8M

 

Fitxers associats
DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONESpdf icona
PLA D’IGUALTAT 2018-2021pdf icona
PLA POLITIQUES DONES 17_20pdf icona
Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a les Terres de l’Ebrepdf icona
Guia_usos_llengua_no_sexistapdf icona
Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: