Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Turisme

Castell Templer de Miravet

La Ribera d’Ebre, presidida emblemàticament pel castell de Miravet i l’estela de llaguts que solcaven l’Ebre, disposa d’un ventall molt ampli de productes i propostes turístiques per poder gaudir del nostre territori i el seu patrimoni arqueològic, natural, històric i cultural.
Diferents pobles i cultures han deixat la seva empremta a la Ribera d’Ebre, la qual cosa ha contribuït a configurar el seu patrimoni historico-cultural
Entre altres atractius i espais visitables trobem el poblat ibèric del Castellet de Banyoles, a Tivissa, el poblat ibèric de Vinebre, el castell templer de Miravet, el castell de Móra d’Ebre o el Castell de Flix.
Nous centres d’interpretació com el del Ferrocarril a Móra la Nova, o el de l’energia a Ascó, són noves propostes lligades al turisme industrial que complementen l’oferta tradicional així com els refugis antiaeris de Flix i de Benissanet, nous espais de visita integrats als Espais de la Batalla de l’Ebre.

Sant Miquel Vinebre

En diferents trams del riu Ebre existeixen diverses zones humides que conformen uns espais naturals amb gran importància ecològica, tant des del punt de vista de la vegetació (bosc de ribera) com de la fauna (ornitològica fonamentalment). Algunes d’aquestes zones, entre les quals hi ha l’espai natural de Sebes, a Flix, estan declarades reserva natural de fauna salvatge i disposen de diverses propostes turístiques per gaudir de l’espai.
Les diverses opcions de turisme fluvial al riu Ebre, així com la pesca, fan que la Ribera d’Ebre sigui un lloc ideal on poder gaudir de la natura i l’esport, podent practicar la navegació amb llaguts, vaixells i piragües. Destaca especialment l’embassament de Riba-roja d’Ebre on diverses empreses ofereixen la possibilitat de navegar i pescar a l’embassament, esdevenint aquest espai un autèntic paradís per al pescador i la pescadora.
Vaixell de RibarojaQui estima el senderisme i el cicloturisme tenen grans rutes on poder practicar les seves activitats preferides. El pas del GR-99 i del GR-7 per la nostra comarca a més d’infinitat d’altres camins i petits senders, els proporcionen molts bons entorns per a al seva pràctica.
Els pobles de la comarca conserven els seus costums. A més de les tradicionals festes majors hi ha altres celebracions amb participació popular (festa de la clotxa, fires, romiatges a les ermites, festes religioses, festes al riu amb les tradicionals regates de muletes, trobades de gegants, caramelles, concerts…).
La cuina popular, amb els seus plats tradicionals i espacialment la clotxa és present a la zona, que compta amb molts productes de qualitat entre ells la fruita dolça, l’oli i el vi entre d’altres.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: