Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Població i territori

La Ribera d’Ebre és una comarca del sud del Principat de Catalunya. S’estén al llarg de 40 km a banda i banda del riu Ebre, en la seva entrada a Catalunya. Està formada per 17 pobles agrupats en 14 municipis, que ocupen una extensió de 825,29 km2, amb una població de 23.867 habitants.

La comarca queda inclosa dins del clima mediterrani, on trobem tres subtipus principals: mediterrani de tendència continental, mediterrani marítim subàrid de terra baixa i mediterrani de baixa muntanya marítima. La temperatura a l’estiu té una mitjana mensual que supera els 25 graus al juliol i agost. Mirant el conjunt de l’any, els valors termomètrics s’atemperen amb una mitjana de 15 graus.

Els pobles, aquí, han nascut arran de l’aigua i han anat creixent, escalant turons coronats per murs, abans fortaleses invencibles. A la Ribera d’Ebre, doncs, el riu ho és tot: lloc de trobada, alhora frontera i unió, canal de comunicació de persones, mercaderies i cultures i, sempre, punt de referència volgut i inevitable, perquè tot gira al seu entorn.

 Mapa de la Ribera d'Ebre Ascó (6)
Benissanet (10)
Darmos (15)
Flix (2)
Garcia (7)
Ginestar (12)
La Palma d’Ebre (3)
La Serra d’Almos (16)
Llaberia (17)
Miravet (11)
Móra d’Ebre (8)
Móra la Nova (9)
Rasquera (14)
Riba-roja d’Ebre (1)
Tivissa (13)
Torre de l’Espanyol (5)
Vinebre (4)

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: