Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Agricultura

La Ribera d’Ebre ha estat, per tradició, una comarca eminentment agrícola.

Préssecs de la Ribera d'Ebre

De les 82.529 hectàrees de la comarca, 28.000 són cultivables (unes 5.000 de regadiu i la resta de secà). La superfície de regadiu durant els darrers anys ha augmentat i els cultius han canviat en funció de la demanda del mercat. Les condicions climàtiques de la Ribera d’Ebre són les adequades per al préssec i la cirera.

Avui, a la Ribera d’Ebre es produeixen més de 20 milions de quilograms de fruita dolça a l’any. Préssec, amb 1.600 hectàrees; cirera (500), pera (230) i altres fruites (280), són les més representatives.

Poblacions com Benissanet, Miravet, Ginestar, Vinebre i la Torre de l’Espanyol centren la seva activitat en la producció de fruita dolça, si bé també s’incrementa la producció a la resta de municipis de la comarca.

Cireres de la Ribera d'Ebre

Actualment, a la Ribera d’Ebre hi ha tres entitats associatives qualificades com a OPFH (organitzacions de productors de fruita i hortalisses). Aquestes

organitzacions, conjuntament amb les cooperatives i els comerciants de la zona, fan possible que la fruita de la Ribera arribi als principals mercats d’Espanya i Europa.

Altres conreus de la comarca són l’olivera, l’ametller i la vinya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: