Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre continua organitzant activitats TIC de la Mobile, ara amb els Mobile Day cada darrer divendres de mes en un poble de la comarca

26 març 2019 · Noticies

Darmós i la Torre de l’Espanyol acolliran dos actes tecnològics en la Mobile Day RIbera d’Ebre

Continuen les activitats al voltant del món de la tecnologia a la Ribera d’Ebre i, després de ser la primera comarca rural que acull una edició de la Mobile Week Catalunya, en la primera edició d’aquesta cita on es van fer 40 activitats al voltant de les TIC per tota la comarca, aquest divendres 29 de març se’n faran dues més en el marc de la Mobile Day Ribera d’Ebre, per donar continuïtat a les que es van fer durant el mes de febrer a tots els pobles de la comarca. La iniciativa es realitzarà cada darrer divendres de mes. Aquest mes de març els pobles que acolliran aquestes activitats seran Darmós i la Torre de l’Espanyol.

Després de l’èxit aconseguit durant la Mobile Week Catalunya i amb l’objectiu de donar continuïtat a les activitats TIC a la comarca, s’ha organitzat el primer Mobile Day Ribera d’Ebre sota el nom ‘Descobreix com impacta la tecnologia a les nostres vides’. En aquesta jornada, que es realitzarà aquest divendres als municipis de Darmós i la Torre de l’Espanyol, es faran aquelles activitats que, per diferents motius, no es van poder fer dins la Mobile Week del febrer.

Taller a Darmós i conferència a la Torre

Pel que fa a Darmós, es farà un taller titulat ‘Com traure més partit del meu mòbil’, que es realitzarà a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, a les 6 de la tarda. En aquesta activitat, a partir de l’experiència acumulada els darrers anys pels tècnics i dinamitzadors del departament d’informàtica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, es faran una sèrie de recomanacions, trucs i bones pràctiques per millorar l’ús que en fem del telèfon mòbil en l’àmbit professional i personal.

D’altra banda, la sala polivalent del Centre Cívic de la Torre de l’Espanyol acollirà la conferència ‘Agricultura 4.0’, a les 7 de la tarda. En la sessió, Fran Garcia, que ja va estar amb la Mobile a Benissanet, parlarà sobre la digitalització de l’agricultura, posant especial focus en la implantació d’aquestes eines i treballant des de casos reals d’utilització de tecnologia per millorar els processos de maneig agrícola.

L’experiència de la Mobile Week Ebre 

La delegació de la Ribera, amb la presidenta i els tècnics comarcals d’Infrmàtica, amb el conseller.

Tal i com va dir el tecnòleg Andreu Veà, president de la Internet Society al nostre país, durant la conferència que va fer a Vinebre amb motiu de la Mobile Week Ebre: l’impacte de les TIC, també en l’àmbit rural, tenen un “gran repte: canviar-vos la vida. Som els primitius d’una nova civilització desconeguda” L’encarregat de donar el tret de sortida a la setmana d’activitats a la Ribera, coincidint amb la celebració del Mobile World Congrés MWC a Barcelona, va ser el mateix conseller de polítiques digitals del Govern català, Jordi Puigneró, defensor de les TIC com una oportunitat de futur també per a la Ribera d’Ebre. A més de conferències, tallers i activitats, la Mobile Week Ebre també va servir per prendre el pols al sector tecnològic i els projectes digitals de les Terres de l’Ebre, amb la vista posada a crear sinergies al territori. A més, per aquelles mateixes dates de la MWC el Consell Comarcal de la Ribera va posar en marxa un nou espai públic que funciona com a laboratori d’innovació social, digital i col·laborativa al territori: CoEbreLab, al voltant de les TIC i l’emprenedoria.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: