Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre impulsa CoEbreLab, un espai d’innovació social, digital i col·laborativa per detectar i abordar reptes amb impacte al territori

7 febrer 2019 · Noticies

Visita recent dels tècnics comarcals d’informàtica a espai CoBoi de sant Boi de Llobregat.

Coincidint amb la Mobile Week Catalunya, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre obrirà un nou espai públic que funcionarà com a laboratori d’innovació social, digital i col·laborativa al territori: CoEbreLab, que com el seu mateix nom indica té dos vessants estratègiques: Co- de comunitat, ja que es basarà en una filosofia de treball col·laborativa, on la Ribera aporta l’experiència, la metodologia i el coneixement del projecte del Coworking Rural dels darrers anys; i Lab de laboratori, com a eina de testeig i experimentació d’iniciatives amb impacte al territori.

CoEbreLab se situarà físicament al Telecentre de la Ribera, a Móra d’Ebre, i formarà part de la Xarxa CatLab que impulsa la Secretaria de Telecomunicacions amb l’objectiu d’estendre la innovació social i digital arreu del país, avançant cap a un sistema universal d’innovació adaptat a l’era d’internet. Aquesta xarxa vol generar i compartir coneixements i recursos, i articular respostes innovadores per als reptes de la societat. L’espai estarà obert a emprenedors, a qui se’ls acompanyarà en l’inici dels seus projectes, però també a empreses que vulguin innovar amb TIC i a administracions públiques, en aquest cas aplicant avenços en administració electrònica.

Metodologia per al CatLab

Espai Coboi de Sant Boi de Llobregat.

En aquesta iniciativa la Ribera d’Ebre té un company de viatge: l’espai CoBoi de Sant Boi de Llobregat, també pioner, i amb qui desenvoluparan una metodologia dinàmica i participativa, basada en el model de quàdruple hèlix: empreses, administració pública, centres de coneixement i ciutadans o usuaris de la innovació. Hi haurà una figura clau: l’agent d’innovació social, que a la Ribera realitzaran els tècnics comarcals. Aquesta metodologia servirà perquè altres laboratoris de la xarxa CatLab també innovin en els seus territoris.

Al CoEbreLab es treballarà a partir de reptes plantejats pels mateixos usuaris, per exemple aplicar TIC en els seus negocis. Perquè no és un espai de Coworking com els que coneixem fins ara: l’objectiu és ajudar als emprenedors i les empreses a fer créixer els seus projectes i, per tant, la seva estada a l’espai de CoEbreLab serà per un temps determinat. Un cop superats els reptes i consolidada la idea, s’hauran d’establir pel seu compte, per exemple una opció és instal·lant-se en espais de la xarxa Cowocat Rural. De fet, es preveu que aquest suport que brindarà CoEbreLab impulsi l’emprenedoria i l’obertura de nous espais de Coworking rural a la Ribera i a les Terres de l’Ebre,  dinamitzant a més tota la xarxa Cowocat Rural.

En definitiva, es tracta d’inspirar, motivar i facilitar idees i projectes emprenedors amb l’objectiu que s’estableixin i es consolidin a la comarca, arrelant així també població. De fet, la iniciativa sorgeix a partir de la demanda dels mateixos joves i emprenedors de la Ribera i de la resta de territoris rurals de país, una necessitat que Cowocat Rural detecta i planteja als tècnics d’Informàtica del Consell Comarcal de la Ribera com a assistents tècnics del projecte.

La inauguració del CoEbreLab tindrà lloc el dilluns 18 de febrer, primer dia de la Mobile Week Catalunya a la Ribera d’Ebre, i amb la presència del conseller de polítiques digitals, Jordi Puigneró.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: