Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Mobile Week Ribera d’Ebre programa 40 activitats al voltant de les TIC a tots els pobles de la comarca entre el 18 i el 24 de febrer

12 febrer 2019 · Noticies

Andreu Veà, doctor vinculat a Silicon Valley, impartirà una conferència a Vinebre.

La Ribera d’Ebre és la primera comarca rural que acull una edició de la Mobile Week Catalunya, en el primer any que aquesta cita per apropar el coneixement i la tecnologia digital a tots els ciutadans surt de Barcelona capital i s’estén a sis punts del país. A la Ribera ho fa programant 40 activitats al voltant de les TIC repartides a tots els pobles de la comarca, en només 7 dies, del 18 al 24 de febrer, amb l’objectiu d’arribar com a més veïns millors dels 22.000 habitants riberencs, també dels territoris veïns.

És per això que la programació inclou activitats per a totes les edats, i de temàtiques ben variades però amb un nexe comú: ‘Descobreix com impacta la tecnologia en les nostres vides’. Destaca la conferència d’Andreu Veà, Doctor de la Universitat de Standford, vinculat a Silicon Valley i lligat familiarment a Vinebre, on divendres 22 de febrer parlarà de La Internet de les coses que importen, i sobre com el món ha canviat des dels orígens d’internet i com la tecnologia ens facilitarà la nostra vida diària si aconseguim adaptar aptituds i actituds. També es tractarà de com la digitalització afecta a la societat, l’empresa i el nostre futur més immediat, en aquest cas amb Ramon Miranda, que impartirà una conferència sobre L’empresa intel·ligent i la Societat Digital, a Móra d’Ebre, el dimarts 19.

L’objectiu és arribar a tothom, per això entre les activitats hi ha tallers familiars de realitat augmentada a les biblioteques municipals i també de robòtica amb Scratch; un taller amb trucs i bones pràctiques per aprendre a treure profit del telèfon mòbil que visitarà tots els pobles de la Ribera; un altre taller sobre noves formes de llegir amb el llibre electrònic; una exposició de telèfons mòbils retro per conèixer com eren els primers telèfons; i un taller i la posterior exposició Píxel Art amb imatges de la Ribera d’Ebre tractades amb aquesta tècnica. A més se celebrarà una nova edició de la Viquimarató Ribera d’Ebre, on es convida a introduir a la Viquipèdia en català el màxim de referències informatives sobre la comarca.

Un repte i una oportunitat per la Ribera d’Ebre

Cartell Mobile Week Ribera.

Per a la comarca, la Mobile Week suposa tot un repte, i un reconeixement a la trajectòria comarcal per desplegar la societat digital en un entorn rural. En aquest context, el primer dia, dilluns 18, al matí s’obrirà l’espai CoEbreLab que impulsarà la innovació social, digital i col·laborativa al territori, situat dins el mateix Consell Comarcal, concretament a l’espai del Telecentre.

Però, a més, aquests dies també seran una oportunitat per conèixer com la revolució tecnològica pot incidir en sectors estratègics del territori. És el cas de la conferència sobre Patrimoni Digital que es farà a Miravet, que diumenge 24 coincidirà amb la presentació dels punts QR amb imatges de Joaquim Mir i de la Batalla de l’Ebre on es van fer originàriament. També pensant en el turisme i els visitants de la comarca, s’estrenarà una Ruta Instagram Points amb diversos llocs senyalitzats de la comarca amb vistes emblemàtiques de la Ribera que es poden trobar al perfil d’instagram de @RiberadEbreTurisme.

Relacionat amb el món rural, també es parlarà d’Agricultura 4.0 i l’ús de la tecnologia al sector agrícola, amb Fran Garcia, a Benissanet el dimecres 20; mentre que a Ascó, el dilluns 18, s’ha programat una conferència sobre Energia i les TIC en el món rural.

I d’aquí també que entre les activitats s’hagin programat jornades sobre l’accés mòbil a l’administració electrònica i una altra per donar a conèixer el projecte SmartCatSud del qual la Ribera també en forma part; així com una trobada d’empreses ebrenques del sector digital i mòbil i el taller SomInternet.cat, xarxa de comuns d’Internet, en el qual aquesta associació d’usuaris de les Terres de l’Ebre explicarà la connexió de fibra òptica que ja opera en diversos municipis ebrencs.

Programa complert i inscripcions

Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom. La programació es pot consultar al web del Mobile Week, on també estan ja obertes les inscripcions. Igualment s’emetran dos programes radiofònics sobre aquesta cita tecnològica a la Ribera, dilluns 18 i divendres 22, amb la periodista Adriana Monclús, en el que serà una edició especial del programa Dígit de Ràdio Ser Móra d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: