Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Mobile Week Ebre pren el pols al sector tecnològic i els projectes digitals de les Terres de l’Ebre per crear sinergies al territori

20 febrer 2019 · Noticies

Nou empreses ebrenques han participat a la trobada del Mobile Week Ebre sobre el sector tecnològic.

Una de les activitats de Mobile Week Ebre que se celebra aquesta setmana a la Ribera d’Ebre ha estat una trobada d’empreses del sector mòbil i emprenedors digitals de les Terres de l’Ebre que ha servit per conèixer-se entre ells, compartir expectatives i posar en comú projectes digitals i relacionats amb la tecnologia mòbil que s’estan treballant des de les Terres de l’Ebre: aplicacions mòbil de geolocalització de finques rurals, aplicacions lligades a l’oferta turística i el patrimoni ebrenc, a la gestió integral d’infraestructures i l’eficiència energètica d’edificis municipals, aplicacions per gestionar incidències, canals de comunicació i participació amb la ciutadania a través del telèfon mòbil, apps per preparar oposicions, per guiar als navegants i patrons de vaixells als ports, software especialitzat en el sector energètic, eines d’automatització i de màrqueting digital, comerç electrònic, …

Hi han participat les empreses Nemon Intelligence (Ascó), Nuwa Agència Digital (Móra d’Ebre), Incubalia (Tortosa), Empatica (Tortosa), Moybu (Ampolla), Roig Creatius (Sant Carles de la Ràpita), eIncidencies (Móra d’Ebre),  eBando (Reus) i BQuait Smart (Tarragona), que han coincidit en la necessitat de crear sinergies i col·laboracions entre els diferents agents ebrencs, també l’administració i la Universitat, a banda d’empreses i emprenedors, per consolidar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) com un dels sectors estratègics per al futur de les Terres de l’Ebre.

Impulsar el sector tecnològic ebrenc

Entre les empreses tecnològiques ebrenques, un nexe en comú: oferir solucions digitals a mida per satisfer les necessitats que plantegen els clients, en la majoria dels casos lligats a l’emprenedoria. De fet, els projectes presentats en la trobada de la Mobile Week Ebre són un bon exemple de les solucions i experiències en el món digital i de la telefonia mòbil que han nascut i s’han desenvolupat al territori. Com ha apuntat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, “el sector de la tecnologia és estratègic per al futur de les nostres comarques i ens cal una visió de territori perquè cada vegada hi hagi més iniciatives”.

David Domingo, Head of Innovation Hub de Mobile World Capital Barcelona, ha explicat l’activitta que es cou al voltant del congrés.

Amb aquesta activitat, el Consell Comarcal de la Ribera ha volgut visualitzar el sector tecnològic ebrenc, conèixer detalls dels projectes digitals que han desenvolupat i en els quals treballen i, sobretot, contribuir a canalitzar les seves necessitats i demandes perquè puguin sorgir iniciatives TIC al territori. De fet, a més de la posada en comú, els participants també han pogut conèixer de primera mà el que s’està fent des de la fundació público-privada Mobile World Capital Barcelona per impulsar la transformació digital de la societat per millorar la qualitat de vida de les persones, de la mà de David Domingo, Head of Innovation Hub de Mobile World Capital Barcelona. A més, la presidenta del Consell els ha obert les portes del CoEbreLab per “innovar, assumir reptes i aprendre en comunitat” des del territori.

“L’elecció de la Ribera d’Ebre com a seu de la Mobile Week Catalunya 2019 pot i ha de servir per apropar l’activitat paral·lela de formació, atracció de talent i suport a l’emprenedoria que realitza la fundació”, ha dit Albert Pujol, tècnic comarcal i director del CoEbreLab, en una jornada que ha finalitzat amb la visita a CoEbreLab, l’espai d’innovació social, digital i col·laborativa inaugurat aquest dilluns en el marc de la Mobile Week. Amb tot, “aprofitem sinergies perquè la Mobile Week Ebre no acabi aquest diumenge; aprofitem els recursos i el coneixement, que el tenim i mantenim al Mobile Capital com a partner per generar noves oportunitats per a les Terres de l’Ebre”, ha afegit Pujol.

Més informació del Mobile Week Ebre en aquest enllaç sobre les activitats que se celebren aquesta setmana a la Ribera, o al web Mobile Week.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: