Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Oberta la inscripció a la caminada popular per conèixer l’etapa 39 del GR-99 entre Móra d’Ebre i Miravet, el 17 de febrer

18 gener 2019 · Noticies

cartell de la caminada, cliqueu per fer-lo gran.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el Grup de Natura Freixe organitzen el diumenge 17 de febrer una caminada popular pel GR-99 al seu pas per la Ribera, i més concretament entre les poblacions de Móra d’Ebre i Miravet. El recorregut, d’una durada aproximada de dues hores i mitja i 11,2 quilòmetres, s’iniciarà a la plaça de Sant Roc de Móra, davant la seu del Consell Comarcal, i finalitzarà a la plaça de l’Arenal de Miravet. Es tracta d’un trajecte de dificultat fàcil, recomanable per a menors a partir de 10 anys acompanyats d’un adult.

Es tracta de l’etapa 39 del Camí Natural de l’Ebre al seu pas per la comarca, un camí de gran recorregut conegut com a GR-99, que des del seu naixement a Fontibre (Cantabria) fins a la desembocadura del riu Ebre, a Riu Mar, comprèn 1.280 quilòmetres seguint rutes històriques. En el cas de la Ribera d’Ebre, aquesta és una de les tres etapes del GR-99 a la comarca, que coincideixen amb el Camí de Sirga.

Promocionar el GR-99 a la comarca

L’objectiu d’aquesta caminada popular és promocionar el GR-99 com a recurs turístic a la Ribera d’Ebre, donant-lo a conèixer també als mateixos veïns de la comarca. La iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i de tots els ajuntaments riberencs. Anteriorment la iniciativa s’ha dut a terme als altres dos trams del Camí: l’etapa 38, de Vinebre a Garcia, i l’etapa de 37 de Riba-roja d’Ebre a Flix, dues caminades que ja van servir per descobrir i valorar aquest patrimoni natural i històric de la comarca.

La jornada del diumenge 17 té per objectiu mostrar als mateixos riberencs el patrimoni que representa per a la comarca aquest camí de gran recorregut (GR), que és dels últims senders homologats per la xarxa de camins naturals de Catalunya. Aquesta activitat se suma a les que s’han anat organitzant els darrers anys per als agents del sector turístic de la comarca, amb el mateix objectiu: que coneguin de primera mà els trams riberencs del GR-99 perquè així en siguin els primers prescriptors per als altres veïns i turistes que visitin la Ribera.

Caminada popular al GR-99, fa un any.

Tot plegat s’emmarca en el treball que du a terme els darrers anys el Consell Comarcal per convertir la Ribera en un referent del turisme actiu, de natura i cultural. Això s’ha traduït també en tirar endavant un projecte conjunt entre diversos ajuntaments per accedir a un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que permet invertir un milió i mig d’euros en millores de la infraestructura actual del recorregut del GR-99 riberenc. També s’ha aconseguit una subvenció del Pla de Foment Turístic per desenvolupar l’estratègia al voltant del GR-99, convertint els tres trams de la comarca en un camí accessible que unirà la comarca de nord a sud, obrint-lo a famílies i persones de mobilitat reduïda també, i posicionant la Ribera en el senderisme i el cicloturisme.

Inscripcions i organització de la caminada

Si esteu interessats a participar-hi, heu de fer la inscripció utilitzant el lector de codi QR que trobareu al cartell adjunt, o dirigint-vos a qualsevol dels ajuntaments de la Ribera o a través d’aquest enllaç web on es pot fer la inscripció on line. No es faran inscripcions el mateix dia de la caminada.

FES LA TEVA INSCRIPCIÓ ON LINE AQUÍ

El preu és de 3 euros que s’abonaran en metàl·lic el mateix diumenge 17, i que serviran per cobrir l’assegurança. Inclou també el trasllat amb el servei d’autobús des del punt de trobada, que serà la plaça de l’Arenal a les 9 del matí, fins al punt d’inici de la caminada davant el Consell a Móra. Es recomana portar roba i calçat còmode.

Recorregut de la caminada pel GR-99 del dia 17 de febrer.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: