Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera descobreix i reivindica el Camí de Sirga amb una caminada popular que promociona el GR-99

25 octubre 2017 · Noticies

Els participants van recórrer els paratges naturals riberencs del GR en un dia esplèndid per caminar.

Els participants van recórrer els paratges naturals riberencs del GR en un dia esplèndid per caminar.

Uns 200 riberencs i riberenques van participar aquest cap de setmana a la segona caminada popular pel GR-99 Camí Natural de l’Ebre a la Ribera d’Ebre per donar a conèixer als veïns un dels actius turístics en els quals s’està treballant de manera estratègica per a la diversificació econòmica de la comarca. La trobada estava organitzada pel Centre Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta, amb la col·laboració del Consell, els ajuntaments i altres entitats riberenques.

En aquesta ocasió el tram que s’ha promocionat ha estat l’etapa 38, amb 13,8 quilòmetres, de Vinebre a Garcia, passant per Ascó. Aquest és un dels tres trams riberencs que formen part dels 1.280 quilòmetres del camí de llarg recorregut GR-99, un camí de projecció internacional que s’inicia al naixement del riu Ebre a Fontibre (Cantabria), i arriba fins a la desembocadura, a Riumar. En total són 42 etapes, de les quals 70 quilòmetres creuen la Ribera d’Ebre.

 

Actiu turístic de la comarca

Punt d’avituallament a Vinebre.

La cita de diumenge va servir per descobrir el patrimoni natural d’aquest actiu turístic, en un dia esplèndid per fer aquesta activitat. De fet, durant el recorregut els participants van gaudir del paisatge i van realitzar moltes fotografies, tot això obsequiats amb un bastó per caminar, aigua, coca amb sucre i fruita durant el recorregut. Com va dir la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, “els camins serveixen per apropar pobles i persones, com és el cas del Camí de Sirga a la comarca”. De fet, la raó per la qual s’organitzen aquestes caminades populars (l’any passat es va fer una primera a l’etapa entre Flix i Riba-roja d’Ebre i està previst de fer també més endavant l’etapa de Móra – Benifallet), és “que la gent de la Ribera es faci seu aquest patrimoni tan nostre, ja que nosaltres som els primers prescriptors de cara als visitants i turistes”, va afegir Carim.

El riu, protagonista del camí natural.

El Consell Comarcal fa temps que treballa per promocionar el GR-99 i el riu Ebre al seu pas per la comarca, per convertir-lo en un referent del turisme actiu, de natura i cultural. Paral·lelament al projecte estratègic que s’està duent a terme des del CIS, el Consell també ha impulsat un projecte conjunt entre diversos ajuntaments per accedir a un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Això permetrà una inversió d’1,250 milions d’euros entre el 2017 i el 2020 per millorar la infraestructura actual del recorregut del GR-99 riberenc, com la creació de nous punts d’informació turística o l’adequació d’alguns trams que connecten el GR amb altres punts d’interès de la comarca. Tot un impuls de cara a consolidar aquest Camí de Sirga en la promoció turística que es fa de tots els pobles de la comarca des de Turisme de la Ribera d’Ebre.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: