Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una sessió per conèixer altres casos d’èxit tanca el cicle formatiu “Cafè del Comerç” destinat als comerciants

17 novembre 2016 · Noticies

Els comerciants assistents a la darrera sessió d’El Cafè del Comerç han pogut conèixer, de primera mà, aquesta tarda, casos d’establiments comercials de petit format que han esdevingut un èxit. Els encarregats d’explicar la seva experiència han estat Xavi Llanas, propietari i gerent d’Optivall, a Terrassa, i emprenedor fabricant de muntures Papereyes; i Laura Girbau, propietària i gerent de Tot Sport, a Barberà del Vallès.

comerç formació ribera

La presidenta del Consell, Gemma Carim, ha animat als comerciants a continuar desplegant el Pla de Dinamització Comercial de la comarca per consolidar-se com a sector estratègic.

Els ponents, a més de detallar la seva forma de treballar, han reivindicat la necessitat de tenir un tarannà positiu i disposar d’una mentalitat oberta al canvi, que facin de qui ocupa el lloc darrere el taulell de l’establiment una persona “emprenedora, amb empenta i imaginació” que tira endavant un projecte comercial. Aquesta és l’actitud que han volgut transmetre als comerciants riberencs implicats en el Pla de Dinamització Comercial de la comarca, i que avui participaven a aquesta acció formativa, ja que “és molt important que la gent i els empresaris de casa nostra creguem en nosaltres mateixos i en les nostres possibilitats per tirar els negocis i la comarca endavant”, afirma la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, que ha aprofitar la cloenda del cicle per animar als comerciants a tirar endavant aquest sector que és “estratègic per al futur de la comarca i per la diversificació econòmica” dels nostres pobles. “De tots plegats depèn que la Ribera d’Ebre sigui una comarca viva i activa”, ha afegit.

La sessió ha tingut lloc aquest dijous a la tarda a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i ha servit per tancar El Cafè del Comerç, un cicle de xerrades de bones pràctiques en diferents àmbits del sector comercial organitzat pel Consell en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA.

Cafè del comerç, una iniciativa molt ben acollida

La sala de formació del Consell Comarcal s'ha omplert de comerciants en la darrera sessió del Cafè del Comerç.

La sala de formació del Consell Comarcal s’ha omplert de comerciants en la darrera sessió del Cafè del Comerç.

Una vintena de persones han assistit, de mitjana, a les diferents xerrades programades des del mes de juny i fins aquest dijous dins el marc d’aquest cicle formatiu. Moltes, a més, han participat en més d’una sessió i han valorat molt positivament el cicle, ja que els ha permès aprendre, de manera pràctica i participativa, com millorar en molts aspectes el seu establiment.

Així, al llarg de cinc mesos, les diferents sessions d’El Cafè del Comerç s’han centrat en qüestions com la normativa comercial, tecnologies de la informació i la comunicació, la marca o el màrqueting, donant a conèixer tècniques innovadores i iniciatives de senzilla aplicació per dotar els establiments riberencs d’eines per fer-los més competitius i esdevenir una font de riquesa al territori.

Dinamització del sector comercial

A més del cicle El Cafè del Comerç, aquest 2016 s’ha fet un important impuls al comerç riberenc, amb la creació de la marca Pobles Vius, sota la qual els establiments comercials de la Ribera d’Ebre promocionen conjuntament els seus productes i serveis; realitzant tallers a les escoles per donar a conèixer l’ofici dels comerciants als nens i nenes dels pobles, o organitzant visites sectorials perquè els botiguers coneguin els punts d’interès turístic de la comarca, destacant el seu paper com a prescriptors de l’oferta turística, a la qual volen complementar.

Tot plegat, s’emmarca en el Pla de Dinamització Comercial 2016-2019, consensuat i validat l’any passat des de la Taula Comarcal de Comerç amb l’objectiu que els comerços de la comarca disposin d’eines per millorar la seva professionalitat i el treball en xarxa, treballar per la millora els eixos comercials i els seus accessos, i assolir més notorietat per erigir-se com la primera opció de compra per als habitants de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: