Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els comerciants riberencs visiten els actius turístics de la comarca per promoure el territori a clients i visitants

17 juny 2016 · Noticies

Turisme Comerç Ribera d'Ebre“A vegades el que menys apreciem és el que tenim a la vora de casa. Tots sabem on està Vinebre o la Reserva Natural de Sebes, però no els coneixem prou. Amb les sortides de comerciants he pogut veure espais que no havia visitat, com el Centre d’Interpretació de la Reserva o Ca Don Joan”, explica Lurdes Casadó, propietària de l’estanc Arts de Móra la Nova i presidenta de l’associació de comerciants del municipi.

Casadó ha estat una de les participants a les sortides amb comerciants que s’estan duent a terme per conèixer el territori i el seu potencial turístic. Unes sortides que busquen crear llaços de col·laboració entre el sector comercial i turístic per tal de promocionar una oferta conjunta d’oci i producte de la Ribera d’Ebre, i estan impulsades des del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre, mitjançant el projecte Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


Sortida a Miravet i Benissanet

Turisme Comerç Ribera d'EbreAquest dijous va tenir lloc la segona de les sortides, en què els comerciants es van desplaçar al sud de la Ribera d’Ebre: a Miravet i Benissanet. A Miravet van visitar el Cap de la Vila, el nucli històric del poble on es troba l’Església Vella, un temple renaixentista, convertit en monument cultural. També van passar pel Castell, fortalesa templera del segle XII, construïda sobre un turó des d’on es pot controlar tot el territori així com el riu Ebre, i pel Palau de Miravet, Centre d’Art Joaquim Mir.

Turisme Comerç Ribera d'EbreA Benissanet la visita es va centrar a conèixer el refugi antiaeri de la Font Gran, construït entre els mesos d’agost i octubre de 1938 arran dels bombardejos de l’aviació enemiga després de la Batalla de l’Ebre. Dies enrere van visitar la zona nord de la comarca, concretament el Centre d’Interpretació de la Reserva Natural de Sebes, a Flix, i el palau renaixentista de Ca Don Joan, a Vinebre, també amb molt bona acollida per part dels participants.

 

Els comerciants com a prescriptors

Turisme Comerç Ribera d'EbreEls comerciants que han pres part en aquestes sortides fins ara destaquen la utilitat d’aquesta activitat, que els ajuda a conèixer millor els recursos turístics de la comarca, així com l’oferta d’oci disponible, de manera que després poden transmetre aquesta informació als clients que s’acosten als seus negocis. I és que tenen clar que el futur passa per la seva professionalització i per treballar conjuntament amb el sector turístic, promocionant una oferta conjunta de la Ribera d’Ebre.

De fet, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha pogut trobar-se amb ells i constatar de primera mà “la bona resposta que estan tenint les iniciatives que engegades amb el sector del comerç”. Està previst fer dues noves sortides els mesos d’octubre i desembre, per conèixer altres atractius de la comarca.

 

Pla de dinamització comercial 2016-2019

Turisme Comerç Ribera d'EbreAquestes sortides s’emmarquen en el Pla de Dinamització Comercial 2016-2019. Precisament, els comerciants de la comarca estan immersos de ple en la seva aplicació, tant pel que fa a visites a actius turístics, com als esforços per crear xarxa entre ells, així com a sessions formatives, com la de normatives que es va fer la setmana passada.

En aquest sentit, Carim, destaca la participació, l’actitud i la implicació dels agents del comerç ribenc en aquest tipus d’actuacions, que es vehiculen també a través de la Taula Comarcal de Comerç.

Turisme Comerç Ribera d'Ebre

Turisme Comerç Ribera d'Ebre

Turisme Comerç Ribera d'Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: