Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El comerç de la Ribera d’Ebre es promociona a les escoles de la comarca entre els més petits

5 octubre 2016 · Noticies

Comerç Ribera d'Ebre

El taller ‘Les Botigues al meu poble’, a l’escola de Rasquera.

Alumnes de cicle mitjà de Primària de la Ribera d’Ebre participen aquesta tardor en un taller que, sota el títol Les botigues al meu poble, vol promoure el comerç de proximitat a la comarca, alhora que fa visible el paper de les botigues com a eix vertebrador i de vida als pobles riberencs.

L’activitat té una durada de quatre hores, que es reparteixen en dos dies: la primera part es fa a l’aula de l’escola, a partir de fitxes que els permeten conèixer una mica millor l’ofici de botiguer i les seves tasques associades. En la segona jornada, els nens fan una visita als establiments comercials del seu municipi per comprovar in situ allò que els han explicat. Al final del taller, nens i nenes participen d’un joc on han de fer de botiguers.

Els primers infants a participar en aquesta activitat han estat 13 escolars de Rasquera, de 3r i 4t curs de Primària. Al novembre s’hi sumaran també els alumnes de l’escola de Flix.

Dins el pla de Dinamització Comercial de la Ribera d’Ebre

Els nens aprenen a valorar el paper del comerç de proximitat en pobles petits com el seu.

Els nens aprenen a valorar el paper del comerç de proximitat en pobles petits com el seu.

Les botigues al meu poble forma part de les accions que es duen a terme aquest darrer trimestre de l’any dins el Pla de Dinamització Comercial de la Ribera d’Ebre 2016-2019, impulsat des del Consell Comarcal, en el marc del projecte Ribera d’Ebre Viva. Aquest pla, consensuat amb la Taula Comarcal de Comerç amb representants del sector públic i privat, té per objectiu professionalitzar i formar els botiguers, millorar els eixos comercials i crear xarxa en un ofici que vol revalorar el seu paper de proximitat i la importància de comprar al comerç local. A més, segons la diagnosi que es va fer per establir les accions a seguir els pròxims anys, el comerç riberenc té un potencial creixement lligat al sector turístic de la Ribera, un altre dels sectors estratègics i en expansió a la comarca.

A més dels tallers a escoles, aquest any també s’han organitzat seminaris i un cicle de xerrades de bones pràctiques per a botiguers, visites sectorials a punts d’interès turístic de la comarca i s’està acabant de perfilar una marca pròpia del comerç de la Ribera per sensibilitzar els ciutadans i promocionar conjuntament el sector i la seva oferta a tots els municipis de la comarca.

El “Pla de dinamització del comerç a la Ribera d’Ebre” està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels programes de suport al Desenvolupament Local.

Més informació del cicle de xerrades al comerç riberenc que s’està celebrant aquest any: El Cafè del Comerç, avui 6 d’octubre sobre Màrqueting de guerrilla a Móra la Nova, i el 17 de novembre sobre Casos d’èxit per a la promoció comercial, a Móra d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: