Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera promociona el Camí de l’Ebre amb una caminada popular pel GR-99 entre Miravet i Ginestar, el 12 d’octubre

29 setembre 2023 · Noticies

Cartell de la Caminada del 12 d’octubre a Miravet i Ginestar.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre Terra Alta, juntament amb l’associació l’Aube, organitzen el dijous 12 d’octubre una nova caminada popular pel GR-99 al seu pas per la comarca, concretament en el seu tram entre Miravet i Ginestar. L’objectiu és promocionar els espais naturals vinculats a aquest camí de llarg recorregut que travessa la comarca, un actiu turístic estratègic per a la diversificació econòmica de la Ribera d’Ebre, a través del Ribera d’Ebre Viva, i que fa anys que es va treballant des de Turisme i des del mateix CIS.

Aquest cop, la proposta és un circuit circular amb sortida i arribada a la plaça de l’Arenal de Miravet, després d’un recorregut de 12,5 quilòmetres, de dificultat moderada i amb una durada prevista d’unes 3 hores i mitja. La ruta transcorrerà per espais emblemàtics d’aquest tram riberenc del Camí de l’Ebre, com el Pas de Barca o el Tamarigar de Miravet, i el camí de l’Aubasta de Ginestar, combinant paratges de les muntanyes de Cardó i Tivissa amb trams propers a la riba del riu. La caminada està oberta a tothom, prèvia inscripció fins al 9 d‘octubre a través d’aquest formulari web, on trobareu informació més detallada d’interès per als participants. El cost de 3 euros és en concepte de l’assegurança per a l’activitat.

Els espais naturals d’interès turístic l’entorn del GR-99, estratègics

L’organització de caminades populars per itineraris naturals de la Ribera d’Ebre que enllacin amb el GR-99, així com altres activitats de descoberta dels espais naturals de la comarca, formen part d’un projecte més ambiciós que inclou la diagnosi de l’estat actual d’alguns espais naturals vinculats a aquest sender de llarg recorregut. Així, dins el projecte estratègic ‘Espais Naturals d’interès turístic entorn del GR-99’, impulsat des del CIS, s’està avaluant l’estat actual i la necessitat d’executar actuacions de millora i condicionament a cinc indrets de la Ribera: l’entorn de la mina de la Torre de l’Espanyol, el passeig fluvial i l’Illa del Pedret a Móra la Nova, l’enllaç entre l’embarcador i la població de Vinebre passant per la llacuna d’Ascó, el meandre de Riba-roja i el camí de l’Aubasta, l’embarcador i la riera de Compte a Ginestar i Miravet.

Quarta caminada per descobrir aquest actiu natural i turístic

Caminada popular al GR-99, en el tram de Vinebre a Garcia, fa uns anys.

La caminada del 12 d’octubre a aquest darrer espai natural del projecte, entre Ginestar i Miravet, és la quarta sortida organitzada pel Consell Comarcal i el CIS els darrers anys, després de la que es va fer l’any 2016 per donar a conèixer l’etapa 37 del GR-99 entre Riba-roja d’Ebre i Flix; la sortida per l’etapa 38 del GR-99 per promocionar el tram entre Vinebre i Garcia de l’any 2017; i la del 2019 entre Móra d’Ebre i Miravet (tram 39 del GR-99). Les iniciatives de descoberta en grup d’aquests espais naturals van quedar aturades per la pandèmia.

Amb tot, després de la bona acollida dels veïns i visitants en aquestes activitats, amb una participació de més de 150 persones en cada convocatòria, s’ha continuat treballant per promoure aquest actiu natural riberenc, ja no només en el mateix recorregut del Camí de l’Ebre, sinó també en itineraris propers que no són pròpiament d’aquest GR-99, però que hi enllacen. Les dues primeres edicions formaven part del projecte estratègic del CIS ‘GR-99 Camí de l’Ebre’, una línia de treball que en l’actualitat, amb una mirada més amplia, es treballa des del projecte estratègic ‘Espais naturals d’interès turístic entorn del GR-99’. L’objectiu és el mateix: diagnosticar l’estat actual dels camins i espais naturals, impulsar actuacions de millora, donar visibilitat i promoure’ls entre els veïns de la comarca i que aquests puguin ser els primers prescriptors d’aquest patrimoni natural i turístic de territori.

Recordem que tres de les 42 etapes del GR-99 travessen la Ribera d’Ebre, coincidint la majoria del seu traçat amb el Camí de Sirga, d’un total de 1.280 quilòmetres que conformen aquest camí de llarg recorregut entre el naixement del riu Ebre a Fontibre (Cantabria), fins a la desembocadura a Riumar, al Delta de l’Ebre.

El projecte està subvencionat pel Departament d’acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, pels fons europeus FEADER i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: