Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Oberta la inscripció per a la segona caminada popular pel GR-99, que anirà de Vinebre a Garcia

7 setembre 2017 · Noticies

caminada definitiva cartellEl Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) a la Ribera d’Ebre organitza el pròxim 22 d’octubre i per segon any consecutiu la Caminada Popular “GR-99 Camí Natural de l’Ebre”, una iniciativa que forma part del projecte estratègic que porta el mateix nom i que té com a objectiu promocionar el GR-99 com a recurs turístic a la comarca de la Ribera d’Ebre. La iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, entre altres institucions del territori.

El Consell Comarcal fa temps que treballa per promocionar el GR-99 i el riu Ebre al seu pas per la comarca de la Ribera, per convertir-lo en un referent del turisme actiu, de natura i cultural. És en aquest context que s’organitza la caminada. També cal recordar que, gràcies a un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), entre el 2017 i el 2020 s’invertiràn 1.250.000 euros en el GR-99 en diversos projectes, com la creació de nous punts d’informació turística o l’adequació d’alguns trams que connecten el GR amb altres punts d’interès.

Recorregut per l’etapa 38

La caminada aquest any transcorre per una part de l’etapa 38 del GR-99, concretament el tram que va de Vinebre a Garcia. Els participants sortiran de l’Avinguda Francesc Macià de Vinebre i aniran fins al Pas de Barca de Garcia, en total 13,8 km, que recorreran en un temps aproximat de 2 hores 30 minuts i que tenen un grau de dificultat mitjana, per tant està recomanada a partir dels 10 anys, i els menors han d’anar acompanyats d’un adult.

La trobada serà a les 9.30 del matí a la zona d’acampada de Garcia. Les inscripcions es poden fer als ajuntaments dels pobles de la Ribera d’Ebre, a través d’aquest enllaç o el mateix dia de la caminada al punt de sortida de Garcia. El preu és de 3€ si es fa anticipadament als Ajuntaments o de 6€, si es fa al punt de trobada el mateix dia de la caminada, i cobreix l’assegurança i també el trasllat en bus des del punt de trobada, a la zona d’acampada de Garcia fins a Vinebre. Les places són limitades. Els participants rebran un regal i un refrigeri en acabar el recorregut.

Un sender força desconegut

El riu Ebre és un dels recursos més importants i diferencials de la Ribera d’Ebre i paral·lel a aquest riu discorre un dels principals senders de gran recorregut de la península, el GR-99, un dels últims senders homologats dins la xarxa catalana i amb un recorregut total de 1.280 km (des de Fontibre, a Cantabria, fins a Riumar) repartits en 42 etapes. A la comarca de la Ribera hi transcorren tres etapes (37, 38 i 39), que coincideixen en la majoria dels trams amb el Camí de Sirga.

El sender actualment ja es troba senyalitzat i representa una excel·lent oportunitat de dinamització turística de la comarca. No obstant això, és força desconegut entre la població, així que per promocionar-lo va sorgir la iniciativa d’organitzar una caminada popular. L’any passat es va fer la primera edició per l’etapa 37, tram que transcorre entre Riba-roja d’Ebre i Flix, a la qual van participar més de 150 persones.

Formulari d’inscripció a la Caminada Popular.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: