Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Signat el conveni amb la Diputació per posar en marxa un nou Pla d’Ocupació a la comarca

30 març 2016 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha signat el conveni amb la Diputació de Tarragona per impulsar aquest any 2016 un nou Pla d’Ocupació Comarcal destinat a millorar entorns naturals i urbans. La iniciativa, que forma part del Pla de Foment de l’Ocupació que la Diputació executa des de l’any 2013, es duu a terme a les deu comarques de la província. La inversió total és de 566.976,80 euros, dels quals 56.697,68 euros es destinaran a la Ribera d’Ebre.

Cada Pla d’Ocupació disposa d’un pla de treball dissenyat pel Consell Comarcal, conjuntament amb els ajuntaments, incloent-hi les actuacions de manteniment i adequació de camins i l’arranjament de mobiliari urbà. La durada és de 6 mesos i estarà integrat per 5 persones: 1 responsable i 4 peons, que hauran de ser, preferiblement, aturats de llarga durada (mínim 6 mesos). Així mateix, les persones que participin d’aquests plans rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i afavorir la posterior inserció al mercat laboral.

La signatura

A la signatura del nou Pla d’Ocupació van participar els presidents de tots els Consells Comarcals, entre ells Gemma Carim de la Ribera d’Ebre.

El projecte es va materialitzar ahir en un acte celebrat al Palau de la Diputació de Tarragona, amb el seu president, Josep Poblet, i els presidents dels 10 consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: Joan Maria Sanahuja (Alt Camp), Joaquim Calatayud (Baix Camp), Daniel Andreu (Baix Ebre), Eva Maria Serramià (Baix Penedès), Josep Pijoan (Conca de Barberà), M. Carme Navarro (Montsià), Joan Carles Garcia (PrioratCarles Luz (Terra Alta) i Pere Virgili (Tarragonès), a més de la presidenta de la Ribera, Gemma Carim. També hi han estat presents el diputat delegat de Recursos Humans, i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació, Joan Josep Malràs i el director de l’àrea, Àlex Grau.

Josep Poblet destaca l’impuls d’aquesta acció a la formació i l’ocupació de les persones del nostre territori, i ha assegurat que es tracta d’un instrument de generació d’oportunitats laborals que pretén reduir l’atur a les nostres comarques. El president de la Diputació coincideix amb Gemma Carim en destacar la col·laboració entre les dues administracions, ja que “ens permet identificar millor les necessitats reals de cada comarca”. La valoració per part dels consells és molt positiva.

 

Altres iniciatives i recursos per reduir l’atur a la Ribera

Aquest Pla d’Ocupació Comarcal de la Diputació ja s’ha dut a terme anteriorment a la Ribera d’Ebre, concretament aquesta serà la quarta edició. El 2015 va ocupar a cinc persones de la comarca, tots ells aturats de llarga durada, que durant sis mesos van realitzar actuacions en tots els pobles.

A més del Pla que s’impulsa amb la Diputació, el mateix Consell Comarcal també té en marxa altres iniciatives per fomentar l’ocupació especialment entre els col·lectius amb més dificultats per a la seva incorporació al mercat laboral. Actualment, 11 aturats de llarga durada de la comarca estan donant suport durant sis mesos a la brigada de tots els ajuntaments, i des del passat mes de gener hi ha un altre grup, en aquest cas format per beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció que també reforcen els efectius dels ajuntaments de la comarca.

El procés de selecció de candidats es durà a terme a través del Consell Comarcal i per ser beneficiaris d’un d’aquests plans d’ocupació han d’estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’objectiu és donar una oportunitat laboral a aturats de llarga durada de la Ribera, millorant així les seves competències i la seva predisposició en la recerca d’un lloc de treball, com també persegueixen altres recursos com el Dispositiu d’Inserció Laboral, que l’any passat va atendre 147 veïns de la comarca i en el que portem d’any, 53.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: