Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Finalitza el Pla d’Ocupació impulsat per la Diputació a la Ribera d’Ebre amb actuacions a tots els pobles

12 novembre 2015 · Noticies

La brigada treballant a pels camins de la comarca.

La brigada treballant a pels camins de la comarca.

Una durada de sis mesos i 11 dies d’actuacions en cada poble de la comarca, realitzant treballs de manteniment i desbrossament de camins rurals i espais urbans o patrimonials, com ermites o embassaments. El Pla de Foment de l’Ocupació 2015, impulsat per la Diputació de Tarragona amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha finalitzat avui amb un balanç positiu per part de l’equip de treball i de les institucions implicades en aquest programa de foment de l’ocupabilitat en el territori.

Els beneficiaris d’aquest pla d’ocupació han estat cinc veïns de la comarca, aturats de llarga durada, que van ser seleccionats a principis d’any entre un centenar de candidats inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). Tots ells van passar per un procés de selecció i una entrevista personal. El 13 de maig es van incorporar a l’equip de treball de Pla d’Ocupació i durant sis mesos, a més de treballar en tasques sobre el terreny, també han rebut formació en competències professionals i prevenció de riscos laborals.

L’experiència, després d’estar temps aturats sense feina, ha estat molt positiva segons coincideixen tots ells: “Ha estat un respir, després de mesos buscant feina sense sort, poder recuperar l’hàbit i la rutina laboral és tota una injecció de moral”, explica l’Òscar, de Móra d’Ebre. Malgrat que ahir era el darrer dia del programa, “torno a l’atur però amb una altra energia, renovat, i decidit a trobar feina aviat”, diu el Gerard, veí de Tivissa. El Consell Comarcal els ofereix atenció personal a través del Dispositiu d’Inserció Laboral per acompanyar-los en el procés que inicien, a partir d’avui, per trobar feina.

Treballs a tots els pobles de la comarca

Les tasques assignades a l’equip han contemplat treballs de manteniment i desbrossament de camins i espais naturals i urbans, també de prevenció contra incendi, arreu de la Ribera d’Ebre. Així, s’ha actuat a la zona de la Font Vella de la Serra d’Almos; el Camí de Valencians i la zona de la Garita de Riba-roja; la zona de l’embassament i de la font Vella de La Palma d’Ebre; l’ermita de Sant Miquel i l’embarcador de Vinebre; la deixalleria, el torrent i l’ermita de sant Antoni de la Torre de l’Espanyol; o el camí Vell dels Pessols que dóna accés a les mines de calç i aigües de Rasquera, entre altres actuacions.

El Pla de Foment de l’Ocupació és un programa anual i es tornarà a posar en marxa l’any que ve, amb una nova selecció de candidats. Els interessats han d’estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya.

la palma abans

Una de les zones d’actuació ha estat l’embassament de La Palma d’Ebre.

la palma després

La mateixa imatge després des treballs realitzats per la brigada.

riba riu mora la nova

La riba del riu Ebre al seu pas per Móra també ha estat desbrossada.

zona embassament la palma

Els treballs han servit per netejar espais naturals i camins rurals de tots els pobles de la comarca.

Garita de Riba-roja d'Ebre

L’entorn de la torre de la Garita de Riba-roja, abans de l’actuació de la brigada.

Garita de Riba-roja d'Ebre

La zona de la Garita, desbrossada per l’actuació del Pla d’Ocupació de la comarca.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: