Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal posa en marxa un Pla d’Ocupació per a 11 aturats que donarà servei a tots els pobles de la Ribera

25 novembre 2015 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha posat en marxa un nou Pla d’Ocupació que dóna feina a 11 persones de la comarca, aturats de llarga durada, que durant els mesos vinents es dedicaran a donar suport a la brigada de tots els ajuntaments, realitzant treballs de neteja, manteniment i desbrossament de camins, millora d’espais públics i zones naturals.

Els nous ocupats s’han dividit en dues brigades per arribar a tots els pobles de la Ribera, i s’estaran una mitjana de 12 dies per poble realitzant les tasques que els encomani cada ajuntament. Abans de finals d’any es preveu que hagin treballat a Vinebre, la Palma, Móra la Nova i Benissanet, per començar el mes de gener a Riba-roja d’Ebre i Tivissa i continuar per la resta de municipis de la comarca. També faran tasques en els nuclis de la Serra d’Almos i Darmós.

Bona acollida: “És una oportunitat que no penso deixar escapar”

Pla Ocupació Ribera d'Ebre 2015

La brigada realitza treballs de manteniment, desbrossament i neteja de camins i espais públics i en els propers sis mesos donarà suport a tots els ajuntaments.

El programa, de sis mesos de durada, té molt bona acollida per part dels beneficiaris, ja que són aturats de llarga durada. “Aquesta és una oportunitat de millora que no penso deixar escapar”, afirma el Joan de Móra d’Ebre, per a qui el pla d’ocupació comarcal li ha suposat “tornar a la vida i sortir de casa, i deixar de pensar que no vals per res”. La mateixa valoració que fa la Isabel, una veïna d’Ascó, que després de tant de temps sense treballar se sentia “estancada i desanimada”. I és que ”és molt frustrant passar-te dies, setmanes, mesos buscant feina sense que et surti res”, afegeix l’Àngel de Riba-roja, que reconeix que “en alguns moments havia pensat a tirar la tovallola” però reconeix que “aixecar-se cada dia per venir a la feina” li ha donat “força per tirar endavant”.

En alguns casos, a la dificultat de trobar feina se li afegeix un altre handicap: l’edat. És el cas d’en Jordi, un veí de Tivissa que amb 45 anys explica que ha arribat a sentir-se “molt esgotat”. Després de 20 anys d’experiència en el sector forestal, fins i tot d’haver tingut empresa pròpia, en Jordi “feia molts mesos que presentava currículums, però ni tan sols em cridaven a les entrevistes, no es valora l’experiència si estàs a l’atur”. Per això, per a en Jordi aquest pla d’ocupació és “una taula de salvació”, com per al Kostas, un veí de Vinebre de 57 anys amb una filla adolescent. Ell explica que va fer diverses entrevistes abans d’entrar a treballar a la brigada del Consell, sense sort, i quan va saber que l’havien seleccionat per començar a treballar durant sis mesos va “respirar perquè és molt dur estar sense feina, ja no només pels diners, també per l’ànim” de la persona.

Inversió també en formació

El Pla d’Ocupació del Consell, que ja s’han fet altres anys, forma part del programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i està també finançat pel Servei públic d’Ocupació Estatal. La inversió és de 96.925,92 euros i, a més de donar feina, també preveu 90 hores de formació als seus participants, a partir de febrer, per tal que accedeixin a un certificat de professionalitat i, sobretot, per donar-los eines i informació que els permeti ser actius i accedir de nou al mercat laboral un cop finalitzi el Pla d’Ocupació Comarcal.

La posada en marxa d’aquest programa coincideix amb la finalització d’un altre pla, en aquest cas impulsat per la Diputació amb la mateixa filosofia: donar una oportunitat laboral a aturats de llarga durada de la Ribera d’Ebre, millorant així les seves competències i la seva predisposició en la recerca d’un lloc de treball. A aquest Pla se sumen altres recursos per part del Consell Comarcal, com són el Dispositiu d’Inserció Sociolaboral, amb atenció individualitzada i serveis grupals o de formació, per ajudar els ciutadans de la comarca en la recerca activa de feina. Amb tot, i segons la darrera dada de l’atur, a la Ribera d’Ebre hi ha 1.431 veïns inscrits al SOC que busquen feina.

Pla Ocupació Comarcal 2015

Onze persones de la comarca formen part de la brigada del Consell, que els propers mesos treballaran a tots els pobles de la Ribera.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: