Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

En marxa el primer Pla d’Ocupació comarcal per a beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció

13 gener 2016 · Noticies

brigada

La brigada del Pla d’Ocupació, formada per quatre veïns de la comarca, faran treballs de suport als Ajuntaments fins al proper mes de juny.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha posat en marxa un nou Pla d’Ocupació per a veïns de la comarca que, per primera vegada, s’ha dirigit únicament a beneficiaris de Renta Mínima d’Inserció. Es tracta del Programa treball i Formació – RMI subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i amb el finançament també del Fons Social Europeu.

Així, doncs, durant els propers sis mesos quatre veïns de la Ribera d’Ebre realitzaran tasques de suport a les brigades municipals dels ajuntaments de la comarca, concretament faran treballs de pintura i obra per al manteniment d’edificis, infraestructures i espais públics. Només el municipi d’Ascó no s’ha acollit a aquesta convocatòria, la resta formen part del pla de treball establert fins al pròxim mes de juny. Els primers treballs encomanats han estat l’arranjament d’una vorera de la Serra d’Almos, on també van muntar la carrossa dels Reis Mags d’Orient, i treballs de pintura a Miravet, on aquests dies estan arranjant la barana del barranc del galatxo i els fanals del Camí de les Illetes, per encàrrec de l’Ajuntament.

“M’ha obert una porta”

En aquest cas, la brigada està formada per quatre operaris, procedents dels municipis de Garcia, Miravet i Móra d’Ebre, escollits després d’un rigorós procés de selecció. A més d’estar inscrits a l’atur, un altre requisit indispensable per aconseguir aquesta feina remunerada era formar part del col·lectiu que cobra una ajuda d’últim recurs, com és la Renda Mínima d’Inserció. L’objectiu és que un cop finalitzi el Pla d’Ocupació, es puguin reincorporar al món laboral i puguin sortir del circuit de Serveis Socials. És per això que a més de treball remunerat, els beneficiaris rebran durant aquest període formació que els permetrà ser actius i adquirir competències bàsiques en informàtica per a la recerca activa de feina. Els seus beneficiaris valoren molt positivament el Pla d’Ocupació, com en el cas de l’Albert, un jove, fuster d’ofici, que feia dos anys que subsistia amb la Renda Mínima d’Inserció sense trobar feina i que destaca com a “interessant” la formació que se’ls donarà per poder continuar en actiu un cop acabi aquest Pla d’Ocupació: “Amb aquesta feina se m’ha obert una porta, abans veia molt lluny la sortida a la meva situació”, explica.

Els operaris d’aquest Pla d’Ocupació complementaran les tasques que ja realitzen altres brigades dirigides des del Consell Comarcal, dins el marc dels Plans d’Ocupació impulsats pel SOC, com són els 11 operaris que s’encarreguen del manteniment de camins i espais públics de la comarca i que estan en actiu des del passat mes de novembre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: