Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’alcalde de Riba-roja amenaça de presentar una querella criminal contra els municipis que presentin un contenciós administratiu contra la llicència d’obres

1 maig 2019 · Noticies

Imatge del Ple d’ahir al Consell Comarcal.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat aquesta tarda un plenari amb presència de representants de les dues plataformes ciutadanes de la comarca que defensen posicions encontrades respecte al projecte de l’abocador de residus que s’està construint a Riba-roja d’Ebre: Ribera Digna i Riba-roja Decideix.

Entre els punts aprovats, la liquidació de les quotes municipals per cofinançar els Serveis Socials comarcals de 2018, en total 95.769,84 euros a repartir entre els pobles segons la seva població, i una partida de 922.942,06 per la gestió del transport escolar del present curs.

La sessió plenària d’avui ha coincidit amb l’anunci fet aquest matí per part d’onze dels catorze municipis de la comarca que presentaran un contenciós administratiu contra la llicència d’obres del dipòsit de residus industrials atorgada per l’Ajuntament de Riba-roja. Davant això, l’alcalde de Riba-roja, Antonio Suárez, també conseller, ha instat a posicionar-se al Consell Comarcal en aquest tema. La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim ha dit que “el Consell no ha pres cap iniciativa, l’han pres els ajuntaments”, a la qual cosa Suárez ha respost amenaçant de presentar una querella criminal contra els municipis i els polítics que presentin un contenciós administratiu contra la llicència.

La presidenta va escoltar als representants de la plataforma Riba-roja Decideix.

A l’acabar la sessió, els portaveus de la Plataforma Riba-roja Decideix han lliurat a la presidenta del Consell gairebé 500 signatures a favor del projecte i han demanat als representants institucionals de la Ribera que aportin “pau i respecte davant els atacs i insults que rep el nostre poble”, reivindicant que “des del Consell es tingui en compte també als veïns de Riba-roja i dels llocs de treball que es creen”, ja que “volem riquesa i harmonia a la comarca”.

Per la seva banda, la presidenta del Consell ha dit que “aquesta no és una lluita entre pobles, tothom defensa lo seu i ja coneixíem el posicionament de Riba-roja”. Carim ha remès a la moció aprovada pel Ple del Consell el passat 30 de gener en contra del dipòsit de residus, una iniciativa prèviament acordada en el Consell d’Alcaldes.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: