Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

270 persones participen diumenge a la Caminada per l’etapa 39 del GR-99 entre Móra d’Ebre i Miravet

15 febrer 2019 · Noticies

Aquest diumenge se celebra la tercera caminada popular organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera per donar a conèixer un dels patrimonis naturals i turístics més importants de la comarca: el Camí de l’Ebre o GR-99 al seu pas per la Ribera. La ruta proposada per aquesta ocasió és l’etapa 39 d’aquest camí de llarg recorregut, que passa per les poblacions de Móra d’Ebre, Benissanet i Miravet. En total 11,2 quilòmetres dels 1.280 que conformen el GR-99 des del naixement del Riu Ebre a Fontibre (Cantàbria) i fins a la desembocadura a Riu Mar.

Recorregut de la caminada pel GR-99 del dia 17 de febrer.

S’hi han inscrit 270 persones, i també hi participaran 11 voluntaris, dos dels quals del Grup Freixe, que s’ha encarregat d’organitzar la caminada. El punt de trobada és a les 9 del matí a la plaça de l’Arenal de Miravet, des d’on els participants seran traslladats en autocar fins a l’estació d’autobusos de Móra d’Ebre per, des d’allí, arribar al punt de sortida: la plaça de Sant Roc, davant de la seu del Consell Comarcal de la Ribera. La durada prevista per completar l’etapa és de dues hores i mitja, i durant el seu recorregut hi haurà punts d’avituallament als tres pobles per on transcorre la caminada. Es tracta d’un dels últims senders homologats per la xarxa de camins naturals de Catalunya.

Donar a conèixer el GR-99 als riberencs

L’objectiu d’aquesta caminada popular és promocionar el GR-99 com a recurs turístic a la Ribera d’Ebre, donant-lo a conèixer també als mateixos veïns de la comarca. A més del Consell Comarcal a iniciativa compta amb el suport de tots els ajuntaments riberencs. Anteriorment la iniciativa s’ha dut a terme als altres dos trams del Camí de l’Ebre que creuen la Ribera: l’etapa 38, de Vinebre a Garcia, i l’etapa de 37 de Riba-roja d’Ebre a Flix, dues caminades que ja van servir per descobrir i valorar aquest patrimoni natural i històric de la comarca, conegut també com a Camí de Sirga.

Més informació en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: