Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Gemma Carim obté el suport dels 18 consellers del govern riberenc després que el president comarcal del PDeCat en demanés la seva dimissió

31 juliol 2018 · Noticies

Els 18 consellers del govern comarcal han votat a favor de la moció de suport.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha revalidat aquesta tarda el suport “indiscutible i absolut” dels 18 consellers dels tres grups polítics que conformen el govern: CDC (avui PDeCAT), FIC i ERC. Per la seva banda, el PSC, únic partit a l’oposició, ha mantingut l’abstenció que ja va mostrar en la investidura de Carim fa tres anys, deixant clar però que no és una qüestió personal.

D’aquesta manera, Gemma Carim ha superat la moció de suport a la presidenta i a l’acció de govern comarcal presentada des del grup de Convergència, de la mà del portaveu Sixte Melchor, i després que el president del PDECAT a la Ribera, Pau Daniel Serrano, en demanés la dimissió als mitjans de comunicació, fa uns dies, arran que Carim decidís abandonar la formació al·legant que “no se sentia ni integrada ni seduïda pel seu projecte polític”. La iniciativa s’ha tirat endavant “per evitar que declaracions a la premsa confonguin a la gent de la comarca del treball que es fa dia a dia al Consell Comarcal”, i perquè “és al ple on s’han de tractar assumptes polítics com és aquest”, segons l’alcaldessa de Vinebre.

Gemma Carim, presidenta del Consell riberenc, durant la seva intervenció al ple.

La mateixa Carim ha recordat al ple d’avui que va ser candidata a presidenta “després de guanyar unes eleccions municipals democràtiques que la postulaven com a consellera”, sense militar en cap partit, i conscient que en aquell moment “no era la proposta de CDC ni del PDeCAT”, perquè a més “el PDeCAT no existia” quan es va dur a terme la seva investidura. De fet, Carim va ser proposada per encapçalar el govern comarcal per la FIC, al no disposar CDC de la majoria absoluta, i des d’un primer moment va comptar amb el suport també d’ERC, que el març de 2017 va entrar també al govern comarcal.

Un projecte transversal, d’unitat i cohesió

La presidenta ha refermat la seva “absoluta voluntat de liderar un projecte d’unitat, treball en equip, de cohesió i de transversalitat” al capdavant del Consell Comarcal de la Ribera, un compromís que l’any 2015 es va traduir en la creació de comissions de treball obertes a la participació de tots els grups polítics, i en les quals des del primer dia ja en van formar part els republicans, junt amb el govern de CDC i la FIC. Aquest clima de confiança i el treball conjunt ha estat reconegut avui per tots els consellers del govern riberenc en el ple, així com alcaldes i regidors presents a la sala.

Suport unànime dels grups del govern comarcal

En el torn de paraula, el portaveu de la FIC, Josep Maria Buixeda, ha mostrat el suport “indiscutible i absolut” a la presidenta i a l’acció de govern dels darrers tres anys, perquè “com demostren els fets, és una persona molt coherent que ha contribuït a cohesionar tots els pobles de la comarca, donant-los el mateix tracte i servei, com és propi d’un ens supramunicipal com és el Consell Comarcal”. Així ho demostra que, des de l’arribada de Gemma Carim a la presidència, la gran majoria de decisions al si del Consell s’han pres per unanimitat, una qüestió que també ha estat subratllada pel portaveu d’ERC, Josep Maria Sàez, qui espera que així s’arribi al final de la legislatura. El republicà ha reconegut “la manera de treballar de Carim i l’estabilitat que aquesta ha donat al Consell”; un treball “basat en l’acord, el diàleg, la feina d’equip, la cohesió i el consens”, que “és la millor manera de tirar endavant els nostres pobles i la comarca”, segons Sáez coincideix amb la resta de portaveus comarcals.

Carim ha agraït el gest de suport de la gran majoria d’alcaldes riberencs que hi havia avui a la sala de plens, refermant el seu compromís per la comarca, ja que “junts arribarem més lluny”, una voluntat que la presidenta ja va manifestar el juliol de 2015 quan va prendre possessió del càrrec. L’acord pres avui es farà arribar a tots els grups polítics de la Ribera.

Margarita Daura deixa l’àrea de Serveis Socials

Margarita Daura, acomiandant-se dels seus companys al Consell.

Igualment, Gemma Carim ha agraït la tasca feta aquests anys a la consellera de Serveis Socials, Margarita Daura, que al final del ple ha fet pública la seva renúncia al càrrec, com ja estava acordada des de principis de la legislatura. Daura, visiblement emocionada, ha volgut també reconèixer “la seva manera de fer “integradora i moderada, i la professionalitat política de la presidenta”, amb qui ha dit “compartir el seu objectiu” de fer “una Ribera d’Ebre cada dia millor”. La qui ha estat consellera de Serveis Socials els darrers tres anys ha volgut també reconèixer “l’important treball que es fa des d’aquesta àrea per donar solucions a totes les persones de la comarca que ho necessiten”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: