Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Gemma Carim, nova presidenta del Consell amb el suport de CiU, FIC i ERC-AM

9 juliol 2015 · Noticies

Gemma Carim Gironés, alcaldessa de Vinebre, ha estat proclamada avui nova presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’elecció de Carim, que substitueix en el càrrec a l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, també de CiU, ha tingut lloc en un acte celebrat aquest vespre a la seu del Consell, a Móra d’Ebre, en el qual han pres possessió els 19 nous consellers i conselleres d’aquesta legislatura 2015-2019.

El nou Ple del Consell Comarcal.

El nou Ple del Consell Comarcal.

Carim ha rebut els vots dels tots els consellers, excepte del representant socialista, en un gest que representa un punt d’inflexió en la relació entre les forces majoritàries i marca l’inici d’una nova etapa per assolir consensos a la Ribera d’Ebre. El suport d’ERC-AM a Carim, que s’ha fet públic en el darrer moment, ha aixecat forts aplaudiments entre els assistents.

L’acte de constitució del nou Consell Comarcal ha començat amb la creació de la Mesa d’edat, formada per José Luís Aparicio Escorza, el conseller electe de major edat, i Sergi Borràs Jornet, el conseller electe més jove. Tot seguit, tots els consellers i conselleres han jurat o promès el seu càrrec, majoritàriament per imperatiu legal, i s’ha procedit a l’elecció de la presidenta a través de votació en una urna.

Un cop Gemma Carim ha pres possessió del seu càrrec, els portaveus dels quatre grups comarcals amb representació al Consell i la mateixa presidenta han fet els seus discursos, coincidint tots en el moment crucial que viu la Ribera d’Ebre i la necessitat d’unitat per arribar a consensos i els màxims acords possibles en una legislatura que es preveu difícil, davant el tancament anunciat de la fàbrica de Flix. La principal prioritat, coincideixen tots els grups, és crear ocupació a la comarca, on l’atur és del 18 per cent.

Discursos per al consens i abstenció socialista

El representant de la FIC, Josep Maria Buixeda ha estat al primer a fer una crida per “unir esforços i trobar alternatives a la tragèdia per la pèrdua de treballs” que suposarà el tancament de la fàbrica de Flix. Buixeda, alcalde d’Ascó, ha alertat que el seu poble es pot trobar amb “aquest mateix problema en un futur, amb el futur tancament de les centrals nuclears”, per reclamar unitat i dir que “la desindustrialització no és un problema del nord o del sud de la comarca, sinó de tota la Ribera d’Ebre”.

En el seu torn, José Luís Aparicio, ha reclamat més recursos per la Ribera d’Ebre i ha justificat l’única abstenció en l’elecció de la nova presidenta, que ha fet el seu grup, perquè “els socialistes volíem un govern d’unitat que defensi els interessos de la comarca i ens hem sentit enganyats”.

Francesc Barbero, com a portaveu d’ERC, ha dit que els republicans es queden a l’oposició però amb “la mà estesa i la voluntat total de col·laboració” en una legislatura que “no serà fàcil” i que requereix “els màxims acords possibles”. El representant d’ERC-AM ha mostrat “tota la confiança” en Gemma Carim.

El darrer dels portaveus a intervenir ha estat el portaveu de CiU, Antonio Suárez, que ha marcat les polítiques de promoció econòmica, els serveis socials i els serveis als municipis com els eixos prioritaris del nou govern de CiU i FIC, oferint participar-hi a tots els grups polítics. Suárez ha volgut destacar també el paper del Consell Comarcal com a “estructura d’estat clau en el procés de construcció nacional” i ha apuntat que “no hi ha pobles grans i petits, sinó que la grandesa està en la capacitat d’anar junts de la mà davant reptes tan importants”, com són la diversificació econòmica i la creació de llocs de treball, que ha d’afrontar el nou govern comarcal.

La nova presidenta vol el màxim consens

Finalment, Gemma Carim, ja com a nova presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha fet un emotiu discurs en el que ha agraït als consellers i conselleres comarcals el seu ampli suport i ha demanat “Ajuntaments forts i un Consell Comarcal ben avingut”. Per a Carim els principals valors del seu mandat han de ser “la unitat, la pluralitat, el consens i la confiança en la gent i els projectes”, per això ha avançat que potenciarà “el treball en equip i la creació de comissions on tots els grups hi estiguin representats” per governar “amb el màxim consens i per a tots els pobles de la comarca”. Cada tres mesos, abans si ho demana algun dels municipis, es convocarà el Consell d’Alcaldes.

Entre el públic, format per gairebé 200 persones, hi havia els alcaldes de la Ribera, com el de Móra d’Ebre, també diputat, Joan Piñol; així com el Director Territorial de Cultura, Ferran Bladé, i els expresidents Santiago Campos i Josep Solé Ardal. Era el primer acte públic en el qual l’anterior president del Consell Comarcal, Jordi Jardí, participava després de ser nomenat Director General d’Administració de Seguretat.

Així queda el govern i l’oposició

Al govern, hi haurà els representants de CiU Jesús Benaiges Borràs (regidor de l’Ajuntament de Rasquera), Margarita Daura Biarnés (regidora de l’Ajuntament d’Ascó), Jordi Jardí Pinyol (alcalde de Tivissa), Gil Martí Jove (alcalde de la Palma d’Ebre), Sixte Melchor Giménez (regidor de Móra d’Ebre), Julio Roca Font (regidor de Móra d’Ebre), Antonio Suárez Franquet (alcalde de Riba-roja) i Ivan Vilanova Arrufat (regidor de l’Ajuntament de Móra la Nova), a més de la presidenta i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim Gironés, i el seu soci de govern, i únic representants de la FIC, Josep Maria Buixeda, alcalde d’Ascó.

A l’oposició hi trobem, per ERC-AM, Teresita Agné Galindo (regidor de l’Ajuntament de Ginestar), Maria Cinta Agné Sabaté (regidora de l’Ajuntament de Móra d’Ebre), Francesc Barbero Escrivà (regidor de l’Ajuntament de Flix), Sergi Borràs Jornet (regidor de l’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol), Montserrat Perelló Margalef (regidora de l’Ajuntament de Tivissa), Josep Maria Sáez Pujol (regidor de l’Ajuntament de Miravet), David Terronés Grau (regidor de l’Ajuntament de Benissanet) i Miriam Vinaixa Rey (regidora de l’Ajuntament de Móra la Nova), a més del conseller de PM, José Luís Aparicio Escorza (regidor de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre).

En el proper ple, que se celebrarà a finals de juliol, es donaran a conèixer les àrees d govern i quins càrrecs ocuparà cada conseller.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: