Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre se suma a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI penjant la bandera multicolor i sumant-se al manifest català del 28J

28 juny 2018 · Noticies

La bandera multicolor oneja avui al balcó del Consell.

Aquest 28 de juny, i per segon any consecutiu, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha penjat a la seva balconada de la plaça de sant Roc, a Móra d’Ebre, la bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol del moviment LGTBI. L’objectiu és visualitzar i reivindicar els drets d’aquest col·lectiu, avui que se celebra a tot el món el Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual.

A més de la bandera, el Consell Comarcal de la Ribera ha celebrat un acte institucional aquest matí a la sala de plens comarcal, on la presidenta de l’ens, Gemma Carim, ha fet la lectura d’un manifest acompanyada de representants institucionals de la comarca i treballadors del Consell. Tot plegat, per reafirmar el compromís de la institució riberenca amb el col·lectiu LGTBI, i la repulsa a la discriminació injusta i a la violència envers les persones per raó de sexe, orientacions sexuals i afectives. L’acte ha acabat amb la projecció del vídeo:”Mundo al revés: Gays y Héteros (#ProudToLove).

El manifest al qual s’ha adherit el Consell Comarcal ha estat elaborat des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i porta per títol “Un país que respecta la diversitat LGBTI des de tots els municipis i comarques s’enriqueix i es fa més lliure”. En aquest, es destaca la importància d’actes com el d’avui, que són una mostra de “suport a la lluita contra els drets i llibertat, i contra les discriminacions socials”. Una lluita, i uns valors, que han de ser els “pilars de l’avenç social i de la construcció nacional”.

Lectura del manifest per part de la presidenta Gemma Carim, i la Consellera Cinta Agné.

En aquest enllaç us podeu descarregar i llegir íntegrament el manifest.

La jornada d’avui commemora els fets del 28 de juny de 1969, els aldarulls de Stonewall, a Nova York, data que marca l’inici de l’alliberament homosexual, ja que la població LGTBI va sortir al carrer de manera pacífica per donar-se visibilitat i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos. Una discriminació on avui en dia encara pateixen en 76 estats del món.

Des del Consell, a més de la jornada reivindicativa del 28J també se celebra la del 17M, el Dia Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, i des del Servei Comarcal de Joventut i l’àrea de Benestar Social treballen diferents aspectes claus en la lluita contra l’homofòbia i el rebut a les persones LGBTI a la Ribera d’Ebre, tant des del Servei d’Atenció Integral (SAI) creat al novembre passat, com a través de tallers que organitza Joventut als instituts de la comarca, en aquest cas per prevenir conductes discriminatòries.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: