Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera se suma avui 17 de maig al Dia Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia

17 maig 2018 · Noticies

Durant tota la jornada oneja la bandera de l’arc de Sant Martí al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

La bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol del moviment del col·lectiu Lesbià, Gai, Bisexual, Trans i Intersexual (LGBTI), onejarà durant el dia d’avui, 17 de maig, a la balconada del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per celebrar el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Aquest acte és una mostra de la línia de treball i compromís que té la institució comarcal, repulsant tota discriminació d’injustícia i violència envers les persones per raó d’orientació, identitat o expressió sexual.

La diada commemora l’eliminació de l’homosexualitat, per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), de la llista de malalties mentals, fa 28 anys, concretament  el 17 de maig de 1990. L’objectiu de la jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGBTI i promoure la reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals que pateixen les persones per la seva condició sexual.

Servei d’Atenció Integral (SAI) per a persones LGBTI a la comarca
Així doncs, seguint la Llei 11/2014, en què es defensa els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals en peu d’igualtat amb la resta de la ciutadania, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va signar un acord amb la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per oferir a la comarca el Servei d’Atenció Integral (SAI) per atendre a les persones LGBTI de la Ribera que pateixin discriminació o necessiten ajuda.

Així, des de finals de l’any passat la tècnica de Joventut, Mireia Grangé, presta aquest servei de qualitat i de proximitat, integral i de qualitat per a les persones LGBTI i per a tothom que s’hi adreci a les dependències del Consell, a Móra d’Ebre, per qüestions de diversitat sexual o orientació sexual, fent un acompanyament eficient per donar a conèixer els recursos específics del territori en aquest àmbit. A més, el SAI estarà habilitat per atendre la recepció de denúncies per possibles situacions de discriminació a les persones LGBTI i s’encarrega d’acollir i orientar en la interposició de la denúncia, així com informar sobre les vies i procediments existents.

A més, des del Servei Comarcal de Joventut, també s’imparteixen tallers als alumnes de Secundària de la comarca per tractar aquests temes des de l’acceptació i la normalitat, per trencar tabús i combatre la discriminació de les persones per la seva condició sexual.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: