Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera posa en marxa un nou servei d’atenció integral per a les persones LGBTI

29 novembre 2017 · Noticies

La directora general ha felicitat a la presidenta comarcal per la tasca que es fa des del Consell en matèria d’Igualtat.

El Consell Comarcal de la Ribera fa un pas endavant en el seu compromís amb els drets del col·lectiu LGBTI amb la signatura aquest matí d’un nou conveni pel qual a partir d’ara una tècnica comarcal s’encarregarà d’oferir un Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones LGBTI. A l’acte han assistit la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, i la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, acompanyades de la directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a les Terres de l’Ebre, Rosana Fatsini, i del caporal Manel Carbó, persona de referència del SAI a les Terres de l’Ebre. Aquest nou servei passa a formar part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya, en concret el de la Ribera d’Ebre és el 17è punt d’aquesta xarxa que es posa en marxa, la qual cosa converteix la comarca en una de les capdavanteres, especialment en el món rural.

L’acord entre la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a oferir aquest nou servei s’emmarca dins el desenvolupament de la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, intersexuals (LGBTI) i erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Aquesta llei, que es va aprovar l’octubre de 2014, és una normativa pionera que té com a objectiu garantir els drets d’aquestes persones i evitar situacions de discriminació i violència, també a la nostra comarca.

A l’acte d’avui han assistit altres agents implicats en aquest SAI, com els Mossos o les tècniques comarcals de Joventut i de Serveis Socials.

“Es tracta de donar visibilitat i també una primera atenció ja al mateix territori, perquè els possibles usuaris no es vegin obligats a desplaçar-se a Barcelona o a buscar en solitari per Internet”, ha dit la directora general, que ha coincidit amb la presidenta riberenca en subratllar “el paper clau que juga el Consell en garantir aquest dret i en impulsar polítiques juvenils i d’atenció a la diversitat” al territori, en coordinació amb tots els agents implicats: des dels tallers que es fan cada curs als instituts, dins el Projecte Kant per a la Igualtat, com la celebració del Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual, aquest any per primera vegada penjant la bandera de l’Arc de Sant Martí al balcó del Consell a més de la declaració institucional.

Un servei de proximitat a la comarca

La directora general d’Igualtat ha visitat l’Oficina Jove de la Ribera, on s’atendrà a les persones del nou servei per a LGBTI.

La tècnica comarcal de Joventut, Mireia Grangé, és la professional que a partir d’ara destinarà el Consell a aquesta tasca. S’encarregarà d’oferir un servei de proximitat, integral i de qualitat a les persones LGBTI i a tothom que s’hi adreci per qüestions de diversitat sexual o orientació sexual, fent un acompanyament eficient per donar a conèixer els recursos específics del territori en aquest àmbit.

El nou servei també permetrà optimitzar aquests recursos i facilitarà la coordinació institucional per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania. En aquest sentit, el Servei d’Atenció Integral (SAI) estarà habilitat per atendre la recepció de denúncies per possibles situacions de discriminació a les persones LGBTI, així s’encarregarà d’acollir i orientar en la interposició de la denúncia, i també d’oferir informació sobre les vies i procediments existents. Una altra de les seves funcions serà donar visibilitat al col·lectiu LGBTI entre la població riberenca.

Fa només una setmana, el passat 22 de novembre, la XVI Jornada de Salut de la Ribera, organitzada pel mateix Consell Comarcal, es va dedicar a la formació de mig centenar de professionals del territori en la diversitat sexual i de gènere. Ara, amb aquest nou servei, el Consell continua desplegant la Llei 11/2014 per evitar situacions de discriminació i violència, i assegurar així que als nostres pobles es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat, com va explicar la presidenta del Consell, durant la presentació de la jornada.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: