Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Alumnes dels instituts riberencs participen dels 8 tallers contra la discriminació del col•lectiu LGBTI, que demà 17 de maig celebra el seu Dia Internacional

16 maig 2018 · Noticies

Els tallers els es van impartir als alumnes d’ESO de l’Institut de Flix, de l’Institut Julio Antonio (Móra d’Ebre) i del Col·legi Santa Teresa (Móra d’Ebre)

El Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha impartit durant aquest curs escolar vuit tallers als alumnes dels instituts de Flix i Julio Antonio de Móra d’Ebre, així com del col·legi Santa Teresa, amb l’objectiu de sensibilitzar-los contra la discriminació del col·lectiu Lesbià, Gai, Bisexual, Trans i Intersexual (LGBTI). L’activitat es planteja com una reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones, en la línia de la institució comarcal, que repulsa tota la discriminació d’injustícia i violència envers les persones per raó de sexe o orientacions sexuals i afectives. En aquest sentit, demà 17 de maig, amb motiu de la celebració del Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, la bandera multicolor penjarà de l’edifici del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre.

Un dels tallers de sensibilització que es fa amb els adolescents és el de diversitat sexual i prevenció de l’assetjament al col·lectiu LGBTI. Els alumnes de 1r d’ESO dels centres riberencs han tractat el tema de la diversitat sexual amb les tècniques comarcals de Joventut, que els han explicat el significat de LGBTI i de diversitat sexual, posant-los-hi exemples de persones conegudes que han fet pública obertament la seva condició sexual, com és el cas de la influencer Aida Domènech (coneguda a les xarxes socials com a Dulceida), l’actor Paco León i el presentador Jesús Vázquez. Així, els alumnes de Secundària han pogut parlar obertament i expressar les seves idees sobre aquest tema. A més, també han treballat la prevenció de l’assetjament per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere, a partir del passi d’un vídeo on se’ls ensenyava com es pot evitar i acabar amb aquesta problemàtica.

Altres tallers per promoure la igualtat a la comarca

Els alumnes de 1r d’ESO de l’institut de Flix, durant el taller impartit per les tècniques comarcals

A més d’aquest taller, també s’han realitzat altres activitats a les aules dels centres riberencs, continuant el treball que s’està realitzant des del Consell Comarcal amb ells amb el projecte Kant per a la Igualtat, referent de bones pràctiques contra la violència masclista arreu del país. Així, els alumnes de 2n d’ESO han fet un taller sobre l’amor romàntic, on s’han desmuntat mites de l’amor com “és la meva mitja taronja” o “l’amor és per tota la vida”. A més, també han fet escenificacions de situacions de relació de parella i com ho solucionarien. Els de 4t d’ESO han treballat al voltant de la violència masclista i els alumnes de 3r d’ESO van participar en un taller que imparteixen els Mossos d’Esquadra a les aules, tractant el tema de la violència, però des d’un vessant més protocol·lària, ensenyant a qui han de recórrer si viuen una situació de violència o explicar els serveis que s’ofereixen, com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal.

El Dia Internacional contra l’Homofòbia i Transfòbia (en anglès, International Day Against Homphobia, IDAHO) se celebra el 17 de maig coincidint amb l’eliminació el 1990 de les llistes de malalties mentals per part de l’Assamblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de l’homosexualitat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: