Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El I Premi Ribera d’Ebre de Poesia Recitada enceta la primavera literària a la nostra comarca

16 abril 2018 · Noticies

S’apropa la Diada de Sant Jordi i, a la Ribera d’Ebre, ja es respira ambient literari amb els diferents concursos que hi ha en marxa a la nostra comarca aquesta primavera.

La plaça de Ca Don Joan de Vinebre acollirà la primera edició de Poesia Recitada

La primera d’aquestes cites, prèvia al dia de la rosa i el llibre, ja està preparada per aquest dissabte, 21 d’abril, a Vinebre. És el Premi Ribera d’Ebre de Poesia Recitada, novetat d’enguany. En aquest concurs, l’ajuntament vinebrà i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, repeteixen la fórmula del Premi de Narrativa Ribera d’Ebre que tant èxit i reconeixement ha tingut i que aquest any arriba a la seva 36a edició, essent el premi literari de més solera i més veterà de les Terres de l’Ebre.

La primera edició de Poesia Recitada enceta la primavera literària a la Ribera d’Ebre dissabte a les 6 de la tarda, a la plaça de Ca Don Joan de Vinebre, on els assistents podran gaudir d’una vetllada en què els 10 autors participants d’aquesta primera edició llegiran els poemes que han presentat al concurs. Els assistents gaudiran d’un concert de música en directe amb el Quartet de Corda de l’Escola de Música de Móra d’Ebre, així com d’un recital poètic a càrrec de l’autor de l’Ametlla de Mar Joan Callau i Fortuna mentre fan una degustació de la cervesa artesana L’Anjub.

La Ribera d’Ebre, referent de les lletres catalanes

A la comarca hi ha convocats ara mateix diversos premis literaris per reconèixer els autors catalans dels nostres dies; en algun d’ells, la convocatòria per participar encara està oberta. Aquest és el cas del XXXVI Premi de Narrativa Ribera d’Ebre, al qual es poden presentar els originals fins al pròxim 31 de maig, i que es lliurarà el 22 d’agost, en un acte dins les festes majors de Vinebre. L’altra convocatòria que està oberta és la XIV edició del Premi Llibresebrencs.org de relats curts a Internet, cita organitzada pel Servei de Joventut del Consell, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc, i que va destinada a tots els joves escriptors ebrencs. En aquest cas els joves encara poden presentar obres fins al 23 d’abril, diada de Sant Jordi, i el premi es lliurarà el 26 de maig dins els actes de la XV Fira del Llibre Ebrenc.

D’altra banda, també en aquest any 2018, hi ha dos premis més que van concloure el termini de presentació al gener: són el Premi Literari ‘Vila d’Ascó’, que aquest any celebra la seva 30a edició, i el XIII Premi de Poesia Joan Perucho ‘Vila d’Ascó’.  El lliurament de tots dos premis serà el 12 de maig, durant el sopar literari que celebra el poble d’Ascó.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: