Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre, referent de les lletres catalanes, amb quatre convocatòries obertes de premis literaris

16 febrer 2018 · Noticies

La Ribera d’Ebre vol continuar sent un referent en l’àmbit de les lletres catalanes, i aposta així per la convocatòria a premis per incentivar l’activitat dels escriptors contemporanis de tot el territori català. Ara mateix, són quatre els premis literaris que hi ha convocats a la comarca per aquest any 2018, tots ells amb l’objectiu de reconèixer els autors catalans dels nostres dies. Són el XXXVI Premi Narrativa Ribera d’Ebre a Vinebre, el XXX Premi Literari Vila ‘Ascó i el XIII Premi Poesia Joan Perucho, i el I Premi Ribera d’Ebre de poesia recitada que estrena Vinebre aquest any per la Diada de Sant Jordi.

XXXVI Premi de Narrativa Ribera d’Ebre

Entre aquests, el de més solera, i que a més és la cita literària en llengua catalana més veterana de les Terres de l’Ebre, és el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre, que aquest any celebrarà la seva 36a edició. Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Vinebre, ha estat mereixedora de la Sirga d’Or en la seva passada edició, coincidint amb els 35 anys del Premi de Narrativa. I és que el Consell Comarcal de la Ribera va voler reconèixer amb la Sirga d’Or 2016 la seva trajectòria i la tasca que realitza en favor de la comarca de la Ribera d’Ebre.

Un any més, el Consell Comarcal riberenc dóna un any més suport a Vinebre en la convocatòria d’aquest premi de narrativa, dotat amb 3.000 euros, i que es lliurarà el 22 l’agost, dins les festes majors del poble. La presentació dels originals es poden presentar fins al pròxim 31 de maig, amb una extensió d’entre 75 i 150 fulls, escrits en llengua catalana i inèdits, que no hagin estat guardonats en altres convocatòries similars, segons estableixen les bases d’un premi que en les seves més de tres dècades d’història ha premiat obres d’escriptors com Andreu Carranza, Pilar Romera o Jesús Maria Tibau, entre molts altres. L’escriptor ebrenc Valer Gispert va ser el guanyador amb l’obra ‘8.834 passes’, editada per Cossetània Edicions.

Altres convocatòries obertes

En aquests moments a la comarca també està en marxa el Premi Literari ‘Vila d’Ascó’, que arriba a la seva 30a edició, i inclou el XIII Premi de Poesia Joan Perucho ‘Vila d’Ascó’, els quals van concloure el termini d’admissió dels treballs el 9 de gener.

Un altre dels premis referents, en aquest cas per als joves escriptors ebrencs, és el XIV Premi Llibresebrencs.org de relats curts a Internet, convocat també pel Consell Comarcal, en aquest cas pel Servei Comarcal de Joventut. L’última incorporació als premis literaris és el 1r Premi Ribera d’Ebre de poesia recitada, un projecte de nova creació amb la voluntat de promocionar la poesia i els poetes del territori que arriba a la comarca coincidint amb la celebració de la pròxima Diada de Sant Jordi, i es farà el 21 d’abril.

En aquest enllaç trobareu les bases del XXXVI Premi Narrativa Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: