Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Nova convocatòria d’ajuts a l’Habitatge per a gent gran, dels que ja n’han beneficiat 28 riberencs

11 abril 2018 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat aquest matí un acte per informar de la convocatòria d’ajuts a l’Habitatge per a majors de 65 anys als representants dels ajuntaments i les associacions de gent gran de la comarca, perquè així hi puguin fer arribar la informació als seus veïns i socis. L’objectiu és que la gent gran pugui viure en unes condicions mínimes d’habitabilitat i, en el cas que no puguin fer-ho per ells sols, ajudar-los a adaptar i fer més accessible casa seva. Des de l’any 2015 es van crear aquests ajuts, se n’han beneficiat 28 avis i àvies de la comarca.

Els representants de les entitats que han assistit han mostrat molt interès.

Aquest és el tercer any que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya organitza una sessió informativa a la comarca, un cop oberta la convocatòria de les subvencions per a obres d’arranjament d’habitatges per a persones grans. La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, els ha donat la benvinguda i ha agraït els esforços del Govern català per fer arribar la informació dels recursos disponibles a la gent de la comarca, en aquest cas a través del Consell, d’ajuntaments i d’entitats, ja que els majors de 65 anys són un col·lectiu social vulnerable que necessita atenció. De fet, Carim ha destacat que a la Ribera molta d’aquesta gent gran són dones majors de 65 anys que viuen soles, tal com es va detectar en el II Pla de Polítiques de Dones de la Ribera d’Ebre, la qual cosa encara fa més necessari el suport de l’administració. A l’acte també han assistit la directora dels Serveis Territorials de Governació i Habitatge, Rosa Peig; el tècnic de rehabilitació de l’Agència de l’Habitatge a les Terres de l’Ebre, David Lluís; i tècnics del Consell Comarcal de la Ribera.

Terminis i obres subvencionables

El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà fins al 31 de juliol, i es poden tramitar a les oficines d’habitatge del Consell, a Móra. Aquests ajuts van dirigits a riberencs que visquin amb alguna persona de 65 anys o més, sempre que l’habitatge sigui el seu domicili habitual i permanent. A més, han de complir alguns requisits, com no tenir prou autonomia; tenir un grau de discapacitat o pensió d’incapacitat permanent, o que els ingressos de la unitat de convivència no superin dues vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya ponderat (IRSC), entre altres. Tots els detalls estan inclosos a les bases de la convocatòria.

Nou famílies riberenques beneficiades l’any passat

L’any passat van ser 9 les famílies de la Ribera que van obtenir aquesta subvenció, principalment per millorar l’accessibilitat de l’habitatge o millores com canviar finestres, substituir el calentador o els degotalls. Cinc dels beneficiaris van tirar endavant les obres a través d’empreses, mentre que en els altres quatre casos va ser l’Agència de l’Habitatge qui es va fer encàrrec de realitzar les obres, que és una opció que es dóna en les mateixes bases de la subvenció.

Com en la passada convocatòria, el pressupost de les obres que optin als ajuts no pot superar els 5.000 euros, i es garanteix el 100% d’ajut fins als 3.000 euros. Les actuacions subvencionables han d’anar encaminades a assolir les condicions mínimes d’habitabilitat; adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament; o millorar l’accessibilitat.

Més informació: consultar les bases de la convocatòria.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: