Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora, divendres a la Torre de l’Espanyol

5 març 2018 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’adhereix, un any més, a la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora reunint a totes les associacions de dones de la comarca, en aquesta ocasió a la Societat de la Torre de l’Espanyol, aquest divendres, 9 de març, a partir de les 5 de la tarda. És un acte en favor de la lluita per la igualtat de gènere, també a la nostra comarca, que cada any es fa en un poble diferent de la comarca,  l’any passat va ser a Rasquera. Complementa altres concentracions i activitats que es fan aquests dies a la Ribera i arreu del país, amb motiu del 8M, tant per part dels ajuntaments com d’altres institucions, com l’Institut Català de la Dona que enguany ha llançat la campanya #veusquenoveus.

L’acte comarcal del Dia de la Dona Treballadora s’organitza des del Consell Consultiu de Dones de la Ribera, un òrgan del Consell Comarcal riberenc format per tècnics comarcals i dues representants de cada associació local, que es reuneixen durant tot l’any per posar en comú la seva activitat, treballar necessitats i demandes i organitzar el Dia Internacional en l’àmbit comarcal. Aquest any el municipi escollit per fer l’acte és la Torre de l’Espanyol, i l’amfitriona, l’Associació de Dones de la Torre de l’Espanyol.

Durant l’acte es distingirà una dona de cada un dels pobles participants, i es llegirà en públic la seva trajectòria vital com a reconeixement del paper del col·lectiu femení en la història de la comarca. A l’esdeveniment hi assistiran la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, i la consellera de Serveis Socials, Margarita Daura, qui s’encarregarà de llegir el manifest institucional del 8M. A més, també hi haurà representants de tots els pobles, entre els quals l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà.

Polítiques comarcals de suport de la igualtat de gènere

El compromís del Consell Comarcal amb les dones va més enllà de l’acte institucional, també impulsa les polítiques de dones i d’igualtat a la Ribera d’Ebre a través de serveis com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). A més, s’està desplegant el II Pla de Polítiques de Dones de la Ribera d’Ebre per millorar la qualitat de vida del col·lectiu femení després de la diagnosi feta l’any passat. I en el darrer Ple del Consell es va aprovar per unanimitat una moció en suport de la igualtat de dones i homes i en l’execució de polítiques actives per a la seva implantació.

Aquesta moció, inspirada en la que van presentar els sindicats majoritaris UGT i CCOO, defensa la pujada de salaris i de les pensions i els plans d’igualtat a les empreses per garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, evitant la bretxa salarial i els assetjaments sexuals. Igualment, es compromet amb la lluita contra la precarietat social i laboral, la priorització de les polítiques públiques per al benestar i la lluita contra la xacra social de la violència masclista, exigint la posada en marxa immediata del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, amb una dotació pressupostària real.

El Consell Comarcal se sumarà a les concentracions previstes per al mateix dia, a les 12 hores, a les places i portes dels ajuntaments.

Podeu consultar el text íntegre de la moció en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: