Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Les dones riberenques, homenatjades en un emotiu acte a Rasquera amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora

10 març 2017 · Noticies

Festa Dona 2017

El Centre Cívic de Rasquera, ple de gom a gom durant la festa.

“Només lliures arribarem lluny, no esperem que ningú ens ho faci”. Amb aquestes paraules la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha tancat la 10a edició del Dia Internacional de la Dona Treballadora a la comarca. En un discurs en què ha lloat la figura d’una dona tipus, amb la qual totes s’han pogut sentir identificades, ha parlat també de qualitats com ser “col·laborativa, apoderada, organitzada, resolutiva, treballadora, emprenedora i dinàmica”, uns valors que les dones reconegudes aquest divendres a la tarda en el marc de la festa “porten a la seva motxilla vital”, ha assegurat.

L’acte, organitzat des del SIAD a través del Consell Consultiu de Dones, ha tingut lloc al Centre Cívic de Rasquera, gràcies a la col·laboració de l’entitat amfitriona, l’Associació de Dones del municipi. La seva alcaldessa, Àngels Llombart, ha donat la benvinguda a les assistents encoratjant-les a “no fer ni un pas enrere, per totes les dones que han lluitat al llarg de la història”. Per la seva banda, la consellera de Serveis Socials del Consell Comarcal, Margarita Daura, s’ha encarregat de llegir el manifest institucional del 8 de març, que reclama polítiques que “contribueixin a treballar globalment en favor de l’equitat de gènere i l’apoderament de les dones”.

Fotografia de família de totes les dones homenatjades amb els seus acompanyants i diverses autoritats riberenques.

Fotografia de família de totes les dones homenatjades amb els seus acompanyants i diverses autoritats riberenques.

Com és tradicional, les protagonistes han estat les dones que, una per una, han pujat a l’escenari d’haver estat escollides pels col·lectius de dones dels seus respectius municipis. Aquest any les homenatjades han estat Enriqueta Montané, de Vinebre; Joana Estivill, de la Torre de l’Espanyol; Elena Puig, de Riba-roja d’Ebre; Natàlia Bartolomé, de la Palma d’Ebre; Dolores López, de Móra la Nova; Margarita Carlos, de Móra d’Ebre; Cristobalina Sarroca, de Miravet; Pepita Álvarez, de Ginestar; Montserrat Guinjoan, de Garcia; M. Teresa Català, de Flix; Josefina Font, de Benissanet; Olga Vilella, d’Ascó; Sònia Gil, de Tivissa; i Teresa Moreso, de Rasquera. En aquesta edició, després de diversos anys, han participat en la festa tots els municipis de la comarca.

GALERIA D’IMATGES (cliqueu sobre la foto per veure-la en gran):

Dones treballadores i lluitadores

Festa Dona 2017

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, durant el seu discurs.

Com s’ha posat de manifest en els escrits llegits pels seus familiars i companyes de les associacions locals, totes les dones riberenques distingides aquest divendres es caracteritzen pel seu caràcter lluitador. Treballadores incansables, són d’aquelles que han tirat endavant les seves famílies, algunes treballant dins i fora de casa, altres amb negoci propi… I un cop jubilades s’han mantingut actives en la vida social dels seus pobles, a més d’encarregar-se de cuidar pares i néts quan ha fet falta. En definitiva, totes són dignes de ser admirades, tal com ha quedat palès amb les paraules que han repassat les seves trajectòries, plenes d’emoció i sentiment.

Un any més la festa comarcal del Dia Internacional de la Dona Treballadora, organitzada pel Consell Consultiu de Dones amb el suport del Consell Comarcal, ha contribuït a donar visibilitat al paper de les dones de la Ribera d’Ebre coincidint amb una data reivindicativa del paper de la dona treballadora arreu del món.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: