Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal aprova el cofinançament dels Serveis Socials que es presten als municipis riberencs

28 febrer 2018 · Noticies

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat la liquidació de les quotes municipals del cofinançament dels Serveis Socials de la comarca l’any 2017, que inclou els programes i les polítiques de benestar i atenció a la infància. I és que en el cas de la Ribera d’Ebre, el Consell es fa càrrec de la meitat del cost anual que han d’assumir els ajuntaments per prestar aquests serveis socials a la ciutadania de la Ribera, un fet que no es dóna en altres comarques.

Així, un cop liquidat el Consell ha aportat 92.759,44 euros per cobrir la despesa de Serveis Socials comarcals de l’any passat, la meitat del que han sufragat els ajuntaments riberencs en conjunt (en total 185.518,88 euros, cada ajuntament en funció del seu nombre d’habitants). Tot plegat representa una quarta part del cost total dels Serveis Socials de la Ribera d’Ebre. El 75 per cent restant, prové del pressupost Govern català, a través del Contracte Programa 2016-2019.

Ajuts a les escoles municipals de música de la comarca

D’altra banda, el Ple també ha aprovat una partida de 30.500 euros per donar suport a l’activitat de les escoles municipals que imparteixen estudis musicals oficials reconeguts pel Departament d’Ensenyament a la nostra comarca. L’acord és fruit del conveni per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre la Diputació de Tarragona i els consells comarcals per a optimitzar la prestació dels serveis municipals al territori per aquest any 2018.

A la Ribera d’Ebre són quatre Escoles Municipals de Música les que es poden beneficiar d’aquesta subvenció, a les quals hi acudeixen un total 650 alumnes de tota la comarca. La major part d’aquests estudien música a l’Escola Municipal de Móra d’Ebre, que imparteix classe a uns 300 alumnes de la capital riberenca, i també de poblacions properes. A aquests s’han de sumar els 180 veïns que acudeixen a l’Escola de Música de Flix, dels quals una vintena són avis i àvies de la residència. I completen l’oferta d’estudis oficials de música a la comarca l’Escola Municipal de Música d’Ascó, amb 80 alumnes de totes les edats, i la de Benissanet, on estudien 90 alumnes, majoritàriament d’entre 5 i 18 anys. L’oferta d’aquestes escoles és prou àmplia i variada, i inclou cursos d’instruments, entre ells el piano, la guitarra clàssica i elèctrica, la flauta travessera, el clarinet i la flauta de bec, la tuba, el trombó, la trompeta, el saxofon, la bateria, el violí, la viola, el violoncel i el contrabaix.

Igualment, s’han aprovat les bases per a la concessió de subvencions per fomentar l’activitat de les curses de muntanya, BTT i el duatló que se celebren al llarg d’aquest any 2018 a la comarc i una moció de suport a la igualtat de dones i homes i a l’execució de polítiques actives per a la seva implantació, també a la nostra comarca, inspirada en la que han presentat els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, defensant la pujada de salaris, plans d’igualtat a totes les empresese i lluitar contra la bretxa salarial i els assetjaments sexuals.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: