Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Garcia enceta el calendari de vuit curses de muntanya, BTT i duatló de la Ribera d’aquest any 2018

14 febrer 2018 · Noticies

Foto: Transrabosenca Bttorre 2016.

Garcia, Miravet, la Torre de l’Espanyol, Riba-roja d’Ebre, Benissanet, Tivissa i Móra d’Ebre.  Aquests són els pobles riberencs que formen part del calendari del 2018 de curses per muntanya, BTT i duatló que se celebren a la comarca, una iniciativa que compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i a la qual es donarà el tret de sortida aquest cap de setmana a Garcia.

Així doncs, els amants de la muntanya ja poden preparar bicicletes i calçat i roba esportiva, i ja es poden començar a apuntar per participar o passar un bonic dia als pobles de la Ribera, enmig de la natura. Les vuit cites no són només esportives. I és que per a molts municipis suposa tot un revulsiu d’activitat, ja que l’organització de les curses requereix la implicació de bona part de la gent dels pobles, tant en l’àmbit particular com d’associacions, perquè tot surti segons està previst. A més, els visitants que participen en aquestes curses també donen molta activitat als comerços i establiments locals.

Segona edició del Duatló de Garcia

La primera de les proves que se celebrarà a la Ribera d’Ebre és el Duatló de Garcia, que es farà aquest diumenge 18 de febrer. A partir de les 7.30 del matí, a la zona de les piscines, començarà l’entrega de dorsals als inscrits i a les 9 es donarà el tret de sortida a la prova. El primer sector de 13 quilòmetres serà en BTT fins a l’ermita de Santa Magdalena, on començarà el sector a peu, que seran 10 quilòmetres més, en un recorregut circular per tornar a l’ermita per fer el tram final de 12 quilòmetres fins a l’arribada. Un recorregut total de 35 quilòmetres pel terme municipal de Garcia per fer en BTT i córrer, una proposta per un matí de diumenge envoltats de natura a la Ribera d’Ebre.

Quatre curses BTT del circuit ebrenc, a la Ribera

Sortida de la Figot Race del 2016, aquest any es torna a recuperar. Foto: Ajuntament de Riba-roja d’Ebre.

Pel que fa a les proves de BTT, la primera de les curses que es faran a la comarca serà la quarta edició de la BTT Transrabosenca, que se celebrarà el 22 d’abril a la Torre de l’Espanyol. Després, ja el 6 de maig, torna la Figot Race de Riba-roja d’Ebre, després d’un any de parada, per celebrar la seva cinquena edició. A Benissanet i Tivissa es faran dues de les curses de més trajectòria al territori: la BTT de l’Auberge de Benissanet, que aquest any celebrarà la seva novena edició l’1 de juliol, i la cursa de BTT A per la cabra”  de Tivissa, la qual es correrà per onzè any el 23 de setembre. Les proves de BTT a la Ribera d’Ebre tenen una gran importància en el circuit de les Terres de l’Ebre, perquè són quatre de les set que configuren el calendari de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2018.

Les curses de muntanya, tot un clàssic

La cursa miravetana, enmig dels paisatges del castell i el riu Ebre. Foto: La Cameta Coixa.

Una altra de les modalitats de cursa per gaudir de la natura riberenca són les curses per muntanya a la Ribera d’Ebre, que celebren tres pobles: Miravet, Móra d’Ebre i Tivissa. La primera d’aquestes és la de la Cameta Coixa de Miravet, que se celebrarà l’11 de març. Aquest any la cita miravetana celebra la seva desena edició amb una fita important, ja que allotjarà el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya individual 2018, un dels esdeveniments més importants d’aquest esport a escala nacional. A més, la cursa de Miravet també està inclosa en el Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l’Ebre, de la qual també en forma part una altra cita de les clàssiques del territori: la Cursa Camí de Sirga de Móra d’Ebre, que aquest any celebrarà la novena edició el 18 de novembre.

La més veterana de les curses de muntanya és la que s’organitza a Tivissa, el pròxim 8 d’octubre, que aquest any arriba a la tretzena edició, i que en aquest cas serà una de les vuit proves que formen el Circuit de Curses per muntanya del Camp de Tarragona.

CALENDARI DE CURSES DE LA RIBERA D’EBRE 2018

DATA CURSA POBLACIÓ
18/02 Duatló Garcia Garcia
11/03 10ª Cursa la Cameta Coixa Miravet
22/04 BTT Transrabosenca La Torre de l’Espanyol
06/05 Figot Race Riba-roja d’Ebre
01/07 BTT de l’Auberge Benissanet
23/09 BTT A per la Cabra Tivissa
08/10 XIII Cursa de Muntanya Extream Team Tivissa
18/11 Cursa Muntanya Camí de Sirga Móra d’Ebre
Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: