Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Sis riberencs reforçaran les brigades dels ajuntaments de la comarca gràcies al programa Enfeina’t

20 febrer 2018 · Noticies

Els treballadors que començaran en el programa Enfeina’t 2017, durant el curs de formació.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre posa en marxa un nou Pla d’Ocupació per a veïns de la comarca, el tercer en pocs mesos. Es tracta del programa Enfeina’t 2017, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb el finançament del Servei d’Ocupació Estatal i del Fons Social Europeu. L’objectiu és la contractació temporal de persones en situació d’atur de llarga durada, així com l’acompanyament a la seva inserció laboral. “Com a Consell Comarcal, no hem volgut deixar escapar aquest programa. És una bona oportunitat per veïns de la Ribera que necessiten trobar feina, alhora que reforça el treball de les brigades municipals als pobles”, els ha dit la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre Gemma Carim, aquest matí, durant la benvinguda que els ha donat coincidint amb el curs de Riscos Laborals que feien els beneficiaris de l’Enfeina’t, requisit previ a la seva incorporació a la feina, demà dimecres.

Els beneficiaris són sis riberencs que realitzaran tasques de millora de l’entorn dels principals elements turístics dels municipis de la comarca, sobretot fent petites actuacions de desbrossament, manteniment i arranjament general, amb l’objectiu de recuperar el patrimoni natural, arquitectònic i cultural de la comarca. Tots ells han rebut una formació de 5 hores i comencem la seva tasca demà a Móra d’Ebre i a Vinebre, per després continuar en els altres pobles de la comarca.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, donant la benvinguda als treballadors del programa Enfeina’t.

Malgrat que s’està fent una important tasca de promoció turística, mitjançant la recuperació del patrimoni natural, arquitectònic i cultural a través de diversos programes i projectes que es realitzen des del Consell Comarcal, cap d’ells cobria fins ara la millora de l’entorn dels principals elements turístics. Per això, el programa Enfeina’t 2017 es posa en marxa amb la voluntat de millorar aquest patrimoni, potenciant, alhora, la inserció en el món laboral de persones que fa temps que busquen feina.

El programa  tindrà una durada de  dotze mesos, en què els treballadors aniran passant per tots els pobles de la comarca, i a cada població riberenca aniran realitzant les tasques que ha previst cada Ajuntament. Els treballadors, que han passat per un procés de selecció, aniran identificats amb vestimenta del Consell. Móra d’Ebre i Vinebre són els primers pobles riberencs que hi haurà actuacions i en tots dos casos aniran dos peons, acompanyats d’un oficial de manteniment i tasques d’arranjament.

35 riberencs tenen feina a través de programes comarcals

Amb aquest són tres programes que el Consell Comarcal té actualment en marxa per crear ocupació per a persones aturades, juntament amb el Garantia Juvenil que ocupa 13 joves a l’administració pública de la Ribera, i el Treball i Formació, que dóna feina a 16 riberencs aturats a les brigades municipals i al projecte ferroviari de Móra la Nova. Sumat als sis treballadors que s’incorporen a un lloc de treball amb l’Enfeina’t, actualment són 35 persones ocupades a través de programes gestionats pel Consell Comarcal riberenc.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: