Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

13 joves troben feina a l’administració pública de la Ribera d’Ebre gràcies al Garantia Juvenil

15 desembre 2017 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha donat un nou impuls al programa d’ocupació juvenil Garantia Juvenil, després d’un any i mig d’incorporar una tècnica comarcal a l’Oficina Jove per gestionar aquest projecte d’àmbit europeu per reduir l’atur juvenil.

Oportunitats al Consell

Així doncs, 13 joves s’han incorporat a l’administració pública de la comarca per tenir la primera experiència laboral i durant sis mesos treballaran aprenent al costat dels tècnics del Consell i dels ajuntaments implicats. Al Consell de la Ribera d’Ebre es van rebre un total de 19 sol·licituds per ocupar les quatre places ofertes: una d’auxiliar administratiu, una d’administratiu, una de tècnic de medi ambient i una de tècnic de comunicació.

A aquests quatre perfils que s’ha incorporat al Consell, s’hi sumen els sis joves que ja estan treballant als ajuntaments. Així, a l’Ajuntament de Vinebre ha començat a treballar un jove que s’encarregarà de dinamitzar les xarxes socials del municipi; al de Miravet han agafat un auxiliar administratiu; al de Móra d’Ebre, un tècnic de joventut; al de Móra la Nova, un electromecànic; al de la Palma d’Ebre, un guia turístic; i al de Riba-roja d’Ebre, un peó de brigada. Finalment, tres joves apuntats al programa Garantia Juvenil s’incorporaran en entitats sense afany de lucre del territori, que també els hi ofereixen una oportunitat per poder tenir una experiència laboral que complementi el seu currículum i estudis. Un d’aquests joves treballarà al Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i dos més, a l’Institut Ramón Montaner.

Tots ells gaudiran d’un contracte remunerat durant sis mesos, gràcies a la convocatòria de subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Fons Social Europeu. L’objectiu és millorar les perspectives de futur dels joves, amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. La iniciativa es repeteix aquest any després dels bons resultats que va tenir l’any passat.

300 joves riberencs ja s’han inscrit al Garantia Juvenil​

Per formar part del procés de selecció per aquests llocs de treball públic, calia tenir entre 16 i 30 anys, estar inscrit al Garantia Juvenil, trobar-se en una situació de no estudiar ni treballar i estar apuntat a l’atur. A la Ribera d’Ebre hi ha uns 300 joves inscrits al Garantia Juvenil, però només uns 150 compleixen els requisits de formació que exigeix la convocatòria laboral dels ajuntaments, el Consell Comarcal i les entitats sense afany de lucre.

Un cop s’apunten al programa, des del Consell se’ls ofereix assessorament i acompanyament, tant en l’àmbit laboral com formatiu. Una tècnica comarcal orienta als joves en la recerca de feina i els ajuda a fer un currículum per poder entregar a les empreses. També es dóna una atenció individualitzada a tots els joves per poder ajudar-los a trobar allò que busquen.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: