Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Setze riberencs comencen a treballar reforçant les brigades dels ajuntaments de la comarca

29 desembre 2017 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha donat la benvinguda als beneficiaris del nou pla d’ocupació.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha posat en marxa, aquest mateix dijous 28 de desembre, un nou Pla d’Ocupació per a veïns de la comarca. Es tracta del programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb el finançament del Servei d’Ocupació Estatal i del Fons Social Europeu.

Els beneficiaris són setze riberencs que realitzaran tasques de manteniment i desbrossament de camins, tasques de millora d’espais públics i zones naturals als municipis de la comarca i tasques de recuperació del patrimoni natural i ferroviari al municipi de Móra la Nova. Tots ells rebran una formació transversal obligatòria de 30 hores, i s’incorporaran al seu nou lloc de treball el 2 de gener.

Beneficiaris del programa Treball i Formació

El programa, pel qual el Consell Comarcal ha rebut una subvenció total de més de 250.000 euros, es divideix en 2 línies ben diferenciades.

La primera línia són contractes de sis mesos de durada. Aquesta línia va dirigida a persones en situació d’atur no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi (PANP) i preferentment més grans de 45 anys, dins la qual s’han fet vuit contractes, i també és dirigeix a les persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció (PRMI), dins la qual s’han fet 3 contractes.

La segona línia són contractes d’una durada de dotze mesos. Dins d’aquesta línia s’inclou un contracte a dones en situació d’atur i es preveu la contractació d’una persona per realitzar accions de coordinació i suport tècnic. Tanmateix, hi ha dos contractes d’aquesta durada per persones inscrites al PANP i un més per les que ho estan al PRMI.

El SOC subvenciona els contractes de treball, les accions formatives a realitzar de forma obligatòria durant el contracte i dins de l’horari laboral i, si escau, les accions de coordinació i suport tècnic (personal propi o de nova contractació).

Treballs en espais urbans i naturals

Durant aquests sis mesos els treballadors aniran passant per gairebé tots els pobles de la comarca i a cada població riberenca aniran realitzant les tasques que ha previst cada Ajuntament. Tivissa, Móra la Nova i Flix són els primers pobles riberencs que hi haurà actuacions. En el cas de Tivissa aniran quatre peons a realitzar tasques de manteniment urbà i obra pública, i a Flix i Móra la Nova s’hi faran tasques forestals i condicionaran i netejaran espais naturals, camins i senders i, en aquests casos, aniran quatre treballadors a cada poble. Finalment, hi haurà 3 encarregats que estaran els sis mesos al projecte ferroviari de Móra la Nova.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: