Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre reivindica l’orgull i respecte als drets i les persones LGTBI amb motiu del Dia Internacional

28 juny 2017 · Noticies

Acte institucional al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

Acte institucional al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha reafirmat aquest matí el seu compromís amb el col·lectiu Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual (LGTBI), així com la repulsa de la institució comarcal a tota discriminació d’injustícia i violència envers les persones per raó de sexe o orientacions sexuals i afectives.

Ha estat en un acte institucional celebrat a la sala de plens del Consell, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual, que se celebra arreu del món, commemorant la revolta Stonewall de 1969 a Nova York i on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Enguany, a més, coincidia amb el 40a aniversari de la primera manifestació al nostre país per reivindicar els drets d’aquest col·lectiu, a la Rambla Barcelona, l’any 1977.

La presidenta comarcal, Gemma Carim, ha fet la lectura d’un manifest per recordar que “encara hi ha 73 països del món on se segueixen perseguint els ciutadans per la seva condició sexual o de gènere, i el més terrorífic, en 7 estats es segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort”. Durant l’acte s’han condemnat les agressions LGTBIfòbiques o les declaracions de membres de l’església o professorat que s’han donat en municipis catalans recentment com a exemples que evidencien que és “imprescindible continuar desplegant la llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, tot sancionant totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rere dia pateixen les persones LGBTI al nostre país”.

Projecció d’un emotiu vídeo i bandera al balcó

LGTBI Ribera d'EbreL’acte ha finalitzat amb la projecció del vídeo “The light” de HolliSiz, nom artístic de l’actriu francesa Cécile Cassel, que ha emocionat els presents amb la història d’un nen que per identitat o expressió sexual pateix el rebuig del seu entorn, sent objecte de burla a l’escola, falta d’amics, incomprensió per part de professors i fins i tot part de la seva pròpia família. Tot plegat per convidar a la reflexió i reafirmar el compromís de les institucions riberenques per “seguir treballant per eradicar les discriminacions i fomentar el respecte a la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere”, amb “la voluntat i el compromís del Consell Comarcal de treballar pels drets de les persones LGTBI dels 16 pobles de la comarca, amb orgull i apoderant a les persones a estimar i ser com vulguin”.

Per primera vegada, del balcó del Consell, a Móra d’Ebre, oneja durant tota la jornada d’avui la bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol del moviment LGTBI.

 

LGBTI Ribera d'EbreTallers per als joves de la comarca

La presidenta també ha fet referència als tallers que des del Servei Comarcal de Joventut s’han posat en marxa aquest curs escolar per tractar temes sobre diversitat sexual amb els joves de la comarca. Aquesta activitat, que es continuarà realitzant el pròxim curs, es dirigeix als alumnes de 1r d’ESO dels quatre instituts de la Ribera: l’institut Juliol Antonio, l’institut de Flix, el col·legi Santa Teresa i l’institut-escola 3 d’abril de Móra la Nova. En total aquest curs que ara acaba, doncs, hi han pres part 140 nois i noies de 12 i 13 anys, amb una bona valoració per part dels participants. Els tallers sobre diversitat sexual per alumnes de 1r d’ESO s’han incorporat a la dinàmica que ja es ve treballant amb aquests centres amb el projecte Kant per a la Igualtat, que contempla altres tallers impartits per les tècniques del consell: sobre amor romàntic a 2n d’ESO, sobre violència masclista a 4rt d’ESO i, en el cas dels alumnes de 3r d’ESO, amb un taller impartit pels Mossos d’Esquadra també a les aules.

Aquí us deixem el vídeo que s’ha projectat durant l’acte institucional avui al Consell:

En aquest enllaç us podeu descarregar el manifest Per una comarca amb orgull i respecte als drets i les llibertats de les persones.

acte LGTBI Ribera d'Ebre 2017 copia

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: