Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Arxiu Comarcal de la Ribera recull testimonis gràfics per documentar el moviment de l’1-O

6 octubre 2017 · Noticies

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE) s’ha sumat a la campanya #Arxivemelmoment, una campanya amb la qual els arxius d’arreu del territori volen recollir el testimoni ciutadà dels fets que s’estan vivint aquests dies al país.

La iniciativa sorgeix de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya que, sota el lema “Arxivar l’avui per guanyar el futur”, està fomentant la recollida de testimonis documentals, tant analògics com digitals, del moviment social i polític que es viu al voltant de la convocatòria del Referèndum del passat diumenge 1 d’octubre.

Donada l’excepcionalitat dels fets succeïts aquell dia, l’arxiu comarcal de la Ribera d’Ebre fa una crida a la ciutadania, entitats, partits polítics, associacions veïnals i institucions, per recollir i conservar tot el material audiovisual que serveixi de testimoni d’aquesta jornada a la comarca. La recollida de material (vídeos i fotografies) es fa amb l’objectiu de preservar la memòria col·lectiva i documentar els fets del Referèndum. En aquesta línia, fa uns mesos, i coincidint amb el desè aniversari de l’ACRE, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, recordava que l’Arxiu Comarcal “és el millor lloc on poden estar els nostres documents, per poder obrir la història de la Ribera i dels nostres petits pobles a tot el món”.

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre està situat al carrer Antoni Gaudí de Móra d’Ebre.

El material relacionat amb els fets de l’1-O s’ha publicat a les xarxes, però des de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya recorden que twitter, youtube, instagram o facebook no ofereixen garanties de preservació permanent ni d’accés futur, ja que pertanyen a companyies privades que, d’acord amb la seva política empresarial, poden eliminar-los quan ho creguin convenient.

Així que, si teniu fotos, vídeos, però també qualsevol altre material (cartells, fulletons…), tant del dia 1 d’octubre com de tota la campanya prèvia i de les manifestacions posteriors, poseu-vos en contacte amb l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre a través del correu electrònic acriberaebre.cultura@gencat.cat o al telèfon 977 41 43 72, on es faciliten les instruccions per tal que la ciutadania pugui cedir el material.

Al web comarcal trobareu imatges de la concentració davant el Consell Comarcal de l’endemà del referèndum i de la manifestació unitària celebrada  el dimart 3-O.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: