Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Clam unitari de la Ribera d’Ebre a favor de la democràcia i en contra de la repressió policial de l’1-O

3 octubre 2017 · Noticies

1 concentració MóraRiberencs i riberenques vingudes de tota la comarca, també de territoris propers, han acabat aquest matí la mobilització pacífica convocada a la Ribera d’Ebre per rebutjar la violència policial de l’1 d’octubre, clamant per la democràcia i la llibertat. Primer ho han fet en un lloc simbòlic, el pavelló firal de Móra la Nova, l’únic punt de la Ribera on diumenge es va personar la Guardia Civil per endur-se les urnes, i on els veïns van viure escenes de por.

En aquest indret, representants de tots els partits polítics comarcals, consellers, alcaldes, regidors, representants de l’ANC, pagesos, ciutadans de totes les edats i pobles han expressat la seva “condemna més rotunda” a l’actuació policial, rebutjant la violència i apostant pel civisme i la convivència d’una comarca on, malgrat tot, no es van poder requisar urnes diumenge. “Els dies previs hem passat molts nervis però hem aconseguit posar les urnes i votar. Hem votat!”, ha dit la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, visiblement emocionada, davant una multitud concentrada que en tot moment ha mostrat el pacifisme del qual fa gala aquest procés.

Ribera d'Ebre“Per esta Ribera i estos pobles que tant estimem, continuem esta lluita amb unitat, cants i bona convivència”, els ha animat Carim, que ha mostrat també el suport de l’única consellera socialista de la comarca, avui absent per motius de salut, “davant les agressions que recorden més a temps passats, del franquisme”. Entre les intervencions, també la dels membres de l’Assemblea, que han posat l’accent en “el gran coratge, la solidaritat admirable, la valentia i la fermesa de la gent i les institucions” que van fer possible que diumenge es pogués posar la papereta a l’urna del referèndum. També paraules i “una abraçada fraternal pels que malgrat no ser partidaris de la independència, van sortir al carrer a votar perquè som un sol poble”.

 

Cant dels Segadors a la porta del Consell Comarcal

pont mora copiaUn cop acabat els discursos, i de cantar els Segadors, s’ha començat una marxa pels carrers de Móra la Nova, en direcció a Móra d’Ebre, fins a creuar el pont del riu Ebre que separa ambdues poblacions, enmig d’aplaudiments i càntics a favor d’una Catalunya lliure, la independència, la vaga general, la unió del poble… Avançant darrere dels tractors dels pagesos, els presents han omplert l’avinguda Comarques Catalanes, sempre de forma pacífica, fins i tot quan davant de la seu de la Guàrdia Civil de Móra han cridat a favor dels mossos. El sentir era unànime: no s’havia vist mai tanta gent des de la defensa de lo riu Ebre.

3 octubre Ribera d'EbreDesprés de recórrer els carrers de la capital riberenca, els manifestants han acabat a les portes del Consell Comarcal, avui tancat per l’aturada general. La presidenta comarcal, Gemma Carim, ha demanat unitat i bona convivència per continuar endavant, ja que “només així arribarem on volem arribar”.

L’acte matinal ha acabat amb el cant dels Segadors, davant la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Aquesta tarda els riberencs estan cridats davant l’Ajuntament de Móra d’Ebre, sempre de forma pacífica perquè “som demòcrates i som gent pacífica. És tracta de democràcia, no de violència”. “Hem arribat fins aquí units, així hem de continuar”, ha demanat la presidenta del Consell.

web 1 web 2 web 3 web 4 web 5 web 6 1 Consell 3-Oweb 7

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: