Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els treballadors del Consell Comarcal es manifesten per rebutjar la repressió policial

2 octubre 2017 · Noticies

Els treballadors del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’han sumat aquest migdia a la concentració convocada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) com a mostra de rebuig i denúncia a la violència que es va viure ahir en el decurs de la jornada electoral del referèndum de l’1-O. L’acte, celebrat davant la seu comarcal, a Móra d’Ebre, ha consistit en la lectura d’aquest manifest per part de la treballadora més jove del Consell Comarcal, seguit de cinc minuts de silenci i els aplaudiments dels assistents.

IMG_3048 copia IMG_3054 copia

MANIFEST 2 OCTUBRE AMC AMI

El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Avui sortim al carrer per condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Els més de 800 ferits registrats, dos d’ells en estat molt greu, i les imatges d’agressions, repressió sense contemplacions i violència, no cauran mai en l’oblit. Una actuació dicatada per un govern de l’Estat, que n’és el responsable últim, i que n’haurà d’assumir les conseqüències.

Al mateix temps, reconeixem i agraïm profundament l’actitud i el comportament dels més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, i una especial menció als qui se’ls va usurpar el vot. La seva valentia, compromís i fortalesa exercint el dret a vot, oposant resistència pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en la provocació de les forces de seguretat espanyoles, sota un estat de setge i por, són el reflex d’una societat madura, pacífica i plenament democràtica. Un reconeixement a tots els votants, a tots els voluntaris, i alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics que van fer possible que aquest diumenge es pogués votar.

Avui i aquí exigim i demanem el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional que no pot continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res. Les imatges del que ahir vam viure estan a tots els mitjans internacionals i sobre la taula de totes les cancelleries. Ha quedat clar que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur i que l’Estat espanyol ha intentat reprimir, sense èxit, la voluntat del poble català.

Finalment, deixem clar que els municipis catalans i els seus càrrecs electes serem fidels al compromís de la gent i a allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya.

Ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents, ens volien dividits i ens ha trobat units.

Hem votat. Hem dit ben alt al món que la repressió no podrà callar la nostra voluntat. La democràcia sempre guanyarà la violència.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: