Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 2.700 alumnes riberencs han començat aquesta setmana el nou curs escolar

15 setembre 2017 · Noticies

Un total de 2.743 alumnes han començat aquest setembre el curs escolar 2017-2018 a la Ribera d’Ebre, el que suposa 166 alumnes menys que el curs passat, quan van estudiar a la comarca 2.909 alumnes. Amb tot, aquesta xifra és encara provisional, ja que hi ha pendents els alumnes de secundària post-obligatòria que s’estan matriculant aquests dies. Són dades del Departament d’Ensenyament de la Generalitat a les Terres de l’Ebre que confirma també que la tornada a l’escola a les quatre comarques ebrenques ha estat marcada per la normalitat.

Inici curs 2

L’escola Lluís Vinyes, el primer dia d’escola.

Aquest descens de l’alumnat també es tradueix en una baixada de les ràtios d’alumnes per classe entre els més petits, ja que a la comarca les ràtios en el cas d’Infantil són inferiors al curs passat: si l’any passat eren 16,69 alumnes per aula, aquest any són 14,79 nens. En el cas dels que comencen P3 a l’escola, alguns dels quals ja venien de les llars d’infants que hi ha als pobles riberencs, són una mitjans de 16,2 per aula, una ràtio inferior als 19,9 que hi havia el curs passat en aquest primer curs de l’escola dels grans. En canvi, a Primària i la ESO les ràtios són lleugerament més altes: 17,7 alumnes per classe en el cas de Primària i 26,48 en la ESO.

Pel que fa al nombre de mestres, a la Ribera d’Ebre s’ha incrementat en 1 nou docent, i si el curs passat era de 280,5 docents, enguany s’ha passat a 281,5 mestres per a tots els centres educatius de la comarca. A més, i com a novetat d’aquest curs, el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) disposa de sis equips de robòtica per a les escoles d’Infantil i Primària de tots els pobles, un nou recurs que ha estat subvencionat per la Central Nuclear.

Les classes per als alumnes d’educació infantil i de primària van començar dimarts, mentre que ahir dijous van tornar a les aules els alumnes dels centres d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Cicles Formatius de grau mitjà, uns estudis aquests que obliguen a desplaçar-se a altres pobles a molts estudiants de la comarca, ja que només s’imparteixen a Móra d’Ebre, Móra la Nova i Flix.

Transport escolar

Amb el començament del curs també es reprèn el servei de transport escolar gratuït gestionat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que consta de divuit rutes i del qual es beneficien aquest curs 392 alumnes. I és que un cop finalitzada l’etapa de Primària, que es pot estudiar a tots els pobles de la comarca (excepte a Darmós, que està adscrit a Móra la Nova), els alumnes s’han de desplaçar a l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre o al de Flix per continuar els seus estudis, o bé a l’institut escola 1 d’abril i al Col·legi Santa Teresa.

Aquest curs 2017/2018 utilitzaran aquest transport 241 alumnes d’ESO, els 151 restants són alumnes de cicles formatius, Batxillerat i els de Darmós de Primària. Entre aquests 151 també s’inclouen 63 usuaris del CEE Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre.

Nou servei d’Orientació Acadèmica

A més, el Consell Comarcal estrena aquest curs també un nou servei, el Servei d’Orientació Acadèmica, dirigit a tots els joves estudiants de la comarca. Així, a partir d’aquest setembre una psicòloga es desplaçarà als dos instituts més grans de la comarca, el Julio Antonio de Móra d’Ebre i el de Flix, per acompanyar els alumnes en el seu procés de decisió a l’hora d’enfocar els seus estudis. Aquest servei, que està a disposició dels quatre centres on s’imparteixen estudis secundaris de la Ribera, oferirà informació, orientació i assessorament als alumnes amb l’objectiu d’orientar-los en el seu itinerari acadèmic i professional, posant al seu abast totes les opcions d’estudi existents. Una atenció individual que també s’ofereix a l’Oficina Jove del Consell, a Móra. 

Ajuts per a llibres i llars d’infants

A més, com és habitual, el Consell Comarcal també gestiona ajuts per a la compra de llibres escolars obligatoris i per a l’assistència a les llars d’infants. El termini per presentar la documentació és el 29 de setembre de 2017, a les 14 hores. Teniu més informació en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: