Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell aprova la convocatòria d’ajuts escolars per a la compra de llibres i assistència a llars d’infants

27 juliol 2017 · Noticies

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar ahir a la tarda una nova convocatòria d’ajuts per a la compra de llibres escolars obligatoris i per a l’assistència a les llars d’infants el curs 2017/2018.

Els ajuts individuals per l’adquisició de llibres escolars obligatoris van destinats als alumnes que cursin, en qualsevol centre públic de la comarca, estudis d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Especial. Els imports dels ajuts per a l’adquisició de llibres escolars poden oscil·lar entre els 50 i els 25 euros per alumne, en Educació infantil (de 3 fins a 6 anys), dels 50 a 100 € per a Educació Primària (de 6 fins a 12 anys) i dels 75 fins a un màxim de 150 € per als alumnes de l’ESO (de 12 a 16 anys).

Institut de Flix.

Institut de Flix.

D’altra banda, els ajuts per a l’assistència a les llars d’infants al curs 2017/2018 van dirigits als nens menors de tres anys. En aquest cas, l’import dels ajuts és mensual i va des dels 20 euros a un màxim de 40 en Servei mitja jornada i entre 47 i 94 euros si és per jornada completa amb mitja pensió. Els ajuts per a l’assistència a llar d’infants estan limitats a un màxim d’onze mesos i el fet de tenir germans que assisteixin a la llar d’infants suma punts per optar-hi.

Criteris de selecció

Per a la concessió de les ajudes a la compra de llibres o d’assistència a llar d’infants es tindran en compte criteris com el nivell de renda, situacions específiques de la unitat familiar (famílies nombroses, monoparentals, amb infants en acolliment o si l’alumne o els germans tenen alguna discapacitat, entre altres), així com situacions de risc social (com ara absentisme escolar, trastorns emocionals, problemes d’habitatge o sospites de maltractament).

Juntament amb els ajuts per a la compra de llibres i a l’assistència a llar d’infants, es contempla també un ajut de fins a 500 euros per a desplaçaments, per motius de durada i distància, en cas que l’alumne s’hagi de desplaçar en vehicle un mínim de 3 km des de la seva residència habitual fins al centre on està escolaritzat.

Aprovades 3 de cada 4 sol·licituds

El curs passat es van aprovar 23 sol·licituds de les 31 presentades per a l’assistència a llar d’infants, amb un valor total de l’ajuda de 8.621 euros. Pel que fa als ajuts a la compra de llibres, es van aprovar 402 sol·licituds i 81 van ser denegades. En total, es van destinar 7.739 euros per als alumnes que ho van sol·licitar i complien els requisits.

Les sol·licituds les podeu trobar a l’apartat d’ajuts i subvencions de la pàgina web del Consell i s’han de presentar al registre del Consell Comarcal. També trobareu les bases en els següents enllaços: ajuts a la compra de llibres escolars curs 2017-2018 i per a l’assistència a llars d’infants curs 2017-2018. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 29 de setembre de 2017 a les 14 hores.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: