Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Finalitza el programa Joves en pràctiques, que ha donat feina a una vintena de joves durant sis mesos

19 maig 2017 · Noticies

Joves en pràctiques23 joves inscrits al programa Garantia Juvenil a la Ribera d’Ebre, gestionat des del Consell Comarcal, han posat el punt final aquesta setmana a sis mesos de pràctiques en diferents posicions d’administracions públiques de la comarca. Finalment, han treballat una persona a l’Ajuntament de Benissanet, dues a l’Ajuntament de Flix, una a l’Ajuntament de Garcia, una a l’Ajuntament de Miravet, cinc a l’Ajuntament de Móra d’Ebre, quatre a l’Ajuntament de Móra la Nova, una a l’Ajuntament de Rasquera, una a l’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol, una al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, una a l’Institut Ramon Muntaner (Mas de la Coixa) i dos més a la Reserva Natural de Sebes de Flix. A més, fora de la comarca hi ha hagut una persona a l’Ajuntament de Capçanes, una altra al de Falset i una més al de Batea.

Tots ells han gaudit d’un contracte remunerat durant sis mesos, gràcies a una convocatòria de subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) dirigida a tots els municipis catalans, amb la qual s’ha volgut incentivar la contractació d’aquests joves per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

Bona oportunitat

Joves en pràctiquesEn una sessió amb tots els joves que ha servit per valorar l’experiència, els nois i noies han coincidit amb què el període de sis mesos “és poc, insuficient per a poder conèixer el funcionament de l’entitat i per poder desenvolupar algun projecte o les tasques encomanades de forma més correcta”. En aquest sentit, també han apuntat que cal “confiar més en els joves”, ja que “encara que no tinguin experiència, tenen moltes capacitats”.

També han valorat molt positivament el tracte que han rebut i l’ambient als seus llocs de treball, i asseguren que aquesta oportunitat els ajudarà “a una futura inserció laboral”, alhora que els ha estat útil “per treballar les competències adquirides durant la seva formació i aprendre molt més”.

Un futur per endavant

Joves en pràctiquesDurant la sessió també s’ha informat els joves dels recursos que tenen a la seva disposició al Consell Comarcal, com ara el dispositiu d’inserció laboral, el servei d’emprenedoria o l’eina Retorna. A més, per tal de seguir amb la seva formació i continuar millorant les seves aptituds, se’ls ha recomanat que obtinguin la titulació oficial ACTIC o el certificat del nivell C1 de català.

Així mateix, l’orientadora laboral del dispositiu del Consell Comarcal oferirà el pròxim dijous 25 de maig una sessió per treballar la recerca de feina 2.0, a través de les xarxes socials. Una activitat que tindrà lloc a la biblioteca de Móra la Nova de 9.30 a 13.30 hores, i a la qual es poden inscriure enviant un correu a garantiajuvenil@riberaebre.org.

Cal recordar que actualment formen part del programa Garantia Juvenil a la Ribera d’Ebre un total de 260 joves, nois i noies d’entre 16 i 30 anys que no estudien ni treballen.

Trobareu més informació a la pàgina web del programa Garantia Juvenil.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: