Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre presenta una eina web per fomentar el retorn de joves professionals a l’entorn rural

21 setembre 2016 · Noticies

Formació Retorna CIS

Una quarantena d’agents comarcals implicats en accions amb joves van assistir a una sessió de formació de l’eina web “Retorna”.

“Retorna”, aquest és el nom d’una nova eina web que busca el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals. La plataforma virtual http://retorna.odisseujove.cat, desenvolupada pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, permet els joves amb titulacions universitàries o formació de grau superior donar-se d’alta per tal de promocionar-se i trobar feina en una comarca rural. A la vegada, les empreses hi poden accedir per cercar perfils professionals que encaixin amb els llocs de feina vacants que ofereixen.

“La nostra experiència ens diu que quan els joves marxen a estudiar fora, difícilment tornen al seu poble d’origen”, exposa la gerent del CIS, Begoña Garcia. “Precisament el retorn d’aquests professionals qualificats ha estat sempre una de les prioritats del CIS”, continua, “i per això es va desenvolupar aquesta eina que, ara, s’ha estès a tot el territori català”.

Actualment el projecte s’està presentant a col·lectius vinculats amb els joves per ampliar la base de dades de professionals que vulguin incorporar-se al mercat laboral en un entorn rural. Per això, els primers a conèixer-lo han estat una quarantena d’agents comarcals implicats en accions relacionades amb joves que van assistir, al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a una jornada formativa en què se’ls va detallar el funcionament de l’eina. I és que el CIS Ribera d’Ebre – Terra Alta coordina el projecte a la demarcació de Tarragona.

En aquest sentit, es fomentarà l’ús de l’eina des de tallers i xerrades d’emprenedoria als instituts, els usuaris del programa Garantia Juvenil, les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) o altres projectes relacionats amb els joves i el treball, com ara el Ribera d’Ebre VIVA.

Per perfils professionals joves

Les persones que s’hi vulguin inscriure han de tenir entre 18 i 40 anys. A través de la pàgina web poden seleccionar el seu sector professional i també les comarques on els interessa treballar, a més de vincular l’alta al seu perfil de la xarxa LinkedIn (on han de tenir actualitzades totes les seves dades de formació i de trajectòria professional).

El programa ODISSEU està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels 11 Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.

Captura web Retorna CIS

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: