Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els comerciants de la Ribera d’Ebre s’endinsen en la normativa comercial en la primera sessió del ‘Cafè del Comerç’

9 juny 2016 · Noticies

Quins són els drets que tenen els empresaris del sector comerç? I els consumidors? Coneixen la normativa? Quina ha de ser la política de preus? Com han de ser les rebaixes? Aquestes són només algunes de les qüestions que es tracten aquest dijous a la primera de les sessions d’El Cafè del Comerç, centrada en la normativa comercial i que s’imparteix a la seu del Consell a Móra d’Ebre. Hi assisteixen més d’una vintena de comerciants riberencs, així com cinc alumnes dels cicles formatius de comerç de l’institut Julio Antonio de Móra. Els ponents encarregats de dur-la a terme són Montse Barceló, cap de secció de Comerç i Turisme a les Terres de l’Ebre, i Xavier Bayerri, cap de l’Àrea de Consum a les Terres de l’Ebre. Dinamitza la sessió Jordi Bacaria, expert en comerç i impulsor de la iniciativa.

La presidenta del Consell Comarcal ha donat la benvinguda als comerciants agraint la seva implicació en les actuacions que es duen a terme per dinamitzar el sector.

La presidenta del Consell Comarcal ha donat la benvinguda als comerciants agraint la seva implicació en les actuacions que es duen a terme per dinamitzar el sector.

La iniciativa forma part d’un cicle de xerrades que, al llarg de cinc mesos, mostrarà casos de bones pràctiques en diferents àmbits del sector comercial, amb l’objectiu de dotar els establiments de la comarca d’eines que els facin més competitius, perquè puguin esdevenir una font de creació de llocs de treball i de riquesa al territori. El seminari està organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a través del projecte Ribera d’Ebre VIVA – Treball a les 7 comarques. I tot plegat, s’emmarca en el Pla de Dinamització Comercial 2016-2019, elaborat l’any passat des de la Taula Comarcal de Comerç per aconseguir en els establiments riberencs més professionalitat i treball en xarxa, millorar els eixos comercials i els seus accessos, i assolir més notorietat per erigir-se com la primera opció de compra per als habitants de la comarca.

 

Un sector estratègic i proactiu

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als participants, destacant el paper que té aquest sector estratègic per al futur desenvolupament econòmic de la comarca, i agraint la implicació dels comerciants en les iniciatives que es duen a terme des del Ribera d’Ebre Viva, una implicació que Carim ha titllat de “necessària per sumar sinergies i tirar endavant la Ribera d’Ebre”.

Quant al paper del comerç i les seves perspectives de futur, l’expert en dinamització comercial Jordi Bacaria, qui fa dos anys que treballa amb el projecte Ribera d’Ebre Viva per impulsar actuacions en el comerç de la comarca, ha volgut també destacar “l’actitud proactiva” que troba en els establiments i empreses que ha visitat en aquest temps, subratllant la motivació i bona predisposició que mostren com a factor clau per a tirar endavant els negocis dels pobles de la Ribera d’Ebre.

 

Noves sessions del Cafè del Comerç

Comerciants i estudiants de PFI Auxiliar de Comerç han omplert la primera de les sessions del cicle Cafè del Comerç.

Comerciants i estudiants de PFI Auxiliar de Comerç han omplert la primera de les sessions del cicle Cafè del Comerç.

La d’avui era la primera de les cinc sessions del Cafè del Comerç. La pròxima sessió tindrà lloc el 7 de juliol a Ascó i estarà dedicada a les tecnologies de la informació i la comunicació per al comerç. La següent serà el 15 de setembre, a Flix, focalitzada en la construcció de la marca del comerç per aconseguir que sigui sòlida i coneguda. A Móra la Nova es farà la del 6 d’octubre, titulada Màrqueting de guerrilla per al comerç tradicional. L’última xerrada, el 17 de novembre i altre cop a Móra d’Ebre, se centrarà en casos d’èxit per a la promoció comercial.

A més de la utilitat per als comerciants i empresaris del sector, les sessions del Cafè del Comerç també suposen una oportunitat per als joves que s’estan formant en aquest àmbit a la comarca, i que també avui estaven presents a la sessió. Ho destaca Laura Berenguer, tutora del Pla de Formació Inicial (PFI) Auxiliar de Comerç, que avui acompanya alguns dels seus alumnes al Cafè del Comerç: “És una magnífica oportunitat per als alumnes poder assistir-hi, els suposa ampliar el seu currículum i la seva formació, complementant els coneixements teòrics i l’experiència que han tingut fent pràctiques en empreses”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: