Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

67 empreses de la Ribera i la Terra Alta sol·liciten ajuts de la primera convocatòria del Leader 2020

22 abril 2016 · Noticies

El Centre Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta ha rebut ja la sol·licitud de 29 empreses de la Ribera d’Ebre i 38 de la Terra Alta, 67 en total, per als primers ajuts del Leader 2020. Totes aquestes empreses opten així a la convocatòria d’aquest any 2016, la qual disposa d’una partida de 665.047,32 euros per al desenvolupament econòmic dels nostres pobles. L’objectiu és fomentar la realització d’inversions per generar activitat econòmica al territori. La inversió total sol·licitada entre les dues comarques és de 6,8 milions d’euros, dels quals 2,8 milions serien subvencionables.

Tots els projectes presentats estan sent valorats individualment per una comissió d’elegibilitat i una comissió tècnica, i cadascun rebrà una puntuació que indicarà el percentatge d’ajut a rebre. La resolució es donarà a conèixer al juny. Les convocatòries dels ajuts continuaran sortint per anualitats, fins al 2020. La propera del 2017 es preveu que s’iniciï a finals d’aquest any per poder-se executar les inversions al llarg del pròxim.

La majoria són projectes de cellers i inversions en sector turístic

Gairebé la meitat de les empreses que es presenten en aquesta convocatòria 2016, un 45%, són del sector agroalimentari, majoritàriament cellers. Un 25% pertanyen a l’àmbit del turisme, en gran mesura a la restauració; un 17% al sector serveis i un 13% són ajuntaments. En el cas concret de la Ribera d’Ebre, un 31% són del sector agroalimentari; un 28%, del sector serveis; un 24% estan lligades al turisme i un 17%, al sector públic.

Amb aquests ajuts, el CIS i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre esperen que es repeteixi l’efecte multiplicador de les inversions en el territori que ja es va donar amb el Leader 2007-2013, quan es va aconseguir triplicar la inversió realitzada amb fons públics gràcies a la implicació dels agents del territori.

Aquests ajuts formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020), cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i que aquest any 2016 preveu una inversió de 7,66 milions d’euros a les onze zones rurals del país, entre elles les dues comarques ebrenques que formen part del CIS. En el cas de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, aquests fons suposaran una inversió de més de 4 milions d’euros en els anys vinents.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: