Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Signat el conveni per invertir més de 4 milions d’euros a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta

18 setembre 2015 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, s’ha desplaçat aquesta tarda a Barcelona per participar en l’acte de la signatura dels convenis de col·laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i els 11 Grups Leader del país, entre ells el grup d’acció local del Consorci d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta. L’acte ha estat presidit pel conseller Jordi Ciuraneta, i la directora general de Desenvolupament Rural, Ester Peña. Carim ha participat a l’acte en qualitat de presidenta de l’organisme que gestiona el programa d’ajuts europeus Leader a les dues comarques.

2015_09_18 conveni cis ribera ebre

Així, i en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, el CIS serà l’encarregat de portar a la pràctica l’estratègia de desenvolupament local a la Ribera d’Ebre, també de la Terra Alta, dissenyada els darrers mesos amb la participació dels agents socioeconòmics de les dues comarques per donar resposta a les necessitats reals del territori.

Entre les prioritats de treball dels anys vinents hi ha el suport a la innovació tecnològica i la millora de la gestió de les empreses, la formació especialitzada i qualificada, la participació ciutadana, potenciar l’estima i el coneixement del patrimoni entre els habitants de les dues comarques, millorar l’accés a banda ampla i propiciar inversions en municipis petits per afavorir el reequilibri territorial. També s’impulsarà un programa de retorn i inserció laboral per facilitar que els joves que han marxat a estudiar o a treballar fora puguin tornar al seu territori.


Més de 4 milions d’euros en ajuts

La signatura d’aquest conveni dóna el tret de sortida d’un nou període Leader a la Ribera d’Ebre. Fins a l’any 2020, doncs, el CIS s’encarregarà de la dinamització econòmica del territori, posant en contacte la població amb els agents del territori. També realitzarà tasques d’assessorament i suport a empreses beneficiàries dels ajuts europeus Leader i executarà projectes propis i de cooperació amb beneficis directes i indirectes a la comarca.

La dotació pressupostària d’aquest programa per als pròxims 6 anys és de gairebé 4 milions d’euros, que es destinaran a ajuts a la creació, ampliació i millora de petites i mitjanes empreses de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. A aquests s’han d’afegir 600.000 euros per als projectes propis i de cooperació.

L’anterior programa Leader 2007-2013, també gestionat pel CIS i amb una dotació de 5,6 milions d’euros de fons públics, va generar una inversió superior als 11 milions a les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, tirant endavant fins a 164 projectes, dels quals 94 a la Ribera i 70 a la comarca veïna. Entre aquests projectes, 50 van ser per transformar i comercialitzar productes agraris, 62 per crear i desenvolupar microempreses, 46 per fomentar activitats turístiques i 6 per a la conservació i millora del patrimoni.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: