Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Tenim molta cara

https://www.youtube.com/watch?v=YzxQAg79fqg
 

Tenim molta cara és un projecte de murals a tots els pobles de la Ribera d’Ebre que vol reflectir la societat on vivim de manera igualitària, inclusiva, solidària i justa, donant importància i posant cara a tot el gresol de maneres de ser, entendre i viure la vida des de diferents perspectives: gènere, racial, opció sexual, edat, classes socials, religió.

Pretén ser un clam a la llibertat en moltes de les seves variants i partint de la generalitat d’aquest terme.

Parla d’empatia, d’igualtat, de diversitat. I és així com pretén interpel·lar i dialogar amb l’espectador donant importància a allò que ens fa diferents.  I és que és en aquest ser diferents el que ens acaba fent a tothom igual: simplement persones.

Les cares que es presenten en aquests murals estan formades per dues meitats, cadascuna d’elles elaborada per un dels dos membres del duo pictòric AlaSombra. Dues meitats, dues persones diferents representades que conformen un tot pintades per dos il·lustradors que cooperen en un fi comú, però cadascú fent ús dels seus recursos tècnics i del seu llenguatge.

El color dels murals gira entorn de la bandera LGBTIQ+, bandera que ofereix la gamma cromàtica de l’arc de Sant Martí i que permet representar cada color com a protagonista de cadascun dels diferents murals a 14 pobles de la comarca.

El 15è poble, Ginestar, compta amb un grafit de l’artista local Òscar Pino.

Els murals funcionen de manera independent o conjunta i lineal. El grafit de Móra d’Ebre obre la ruta ‘Tenim molta cara’ ja que es va pintar el dia en contra de la homofòbia, transfòbia i bifòbia. El mural de Tivissa funciona com a final de recorregut i intenta resumir la filosofia general del projecte: dos meitats que fan un tot amb el fons de la bandera LGTBIQ+ com a interior dels personatges.

TENIM MOLTA CARA ha estat una acció conjunta de tots els ajuntaments de la Ribera d’Ebre que, sota l’etiqueta #alaRiberadEbreSomQuiVolemSer, mostra el compromís que hem adquirit de treball per aconseguir ser una comarca lliure de discriminacions diverses.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: