Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Dissabte s’estrenen les primeres jornades gastronòmiques ‘Degusta Ribera d’Ebre als Restaurants’

4 octubre 2023 · Noticies

Quatre establiments hostalers ofereixen els caps de setmana d’octubre un menú degustació amb productes de proximitat de 24 empreses del sector agroalimentari comarcal

Clica sobre el cartell per veure’n els detalls

La Ribera d’Ebre posa en marxa aquest mes d’octubre una nova iniciativa per donar a conèixer el sector agroalimentari i els productes de proximitat que s’elaboren a la comarca. Es tracta de les primeres jornades gastronòmiques ‘Degusta Ribera d’Ebre als Restaurants’, en la qual participen 24 empreses del sector agroalimentari i quatre restaurants de la comarca, i que s’allargarà durant els tres pròxims tres caps de setmana del mes d’octubre. És una “aposta per continuar consolidant la marca Degusta Ribera d’Ebre i promoure la venda de proximitat, alhora que ens donem a conèixer com a territori agroalimentari de qualitat” diu la consellera de Turisme, Comerç i Producte Local, Vanessa Serrano, que avui ha presentat les jornades a la seu del Consell.

El cartell inclou 4 menús degustació elaborats exclusivament per a l’ocasió, adaptats a la carta i clientela de cada establiment, amb elaboracions molt variades a base productes que formen part de la cistella riberenca. Així, aquest dissabte 7 d’octubre s’estrena el restaurant Missamaroi de Tivissa; el dissabte 14 d’octubre serà el torn de la Braseria de Tivissa i el restaurant Pas de l’Ase de Garcia, i el dissabte 21 tancarà aquesta primera edició de les jornades l’Hostal Gastronòmic La Creu de Móra d’Ebre. Amb opcions de dinar o sopar, i preus que oscil·len entre 27 i 35 euros per menú. “És un orgull poder donar valor al producte de qualitat que tenim a la Ribera, que la gent el conegui i que els nostres comensals sentin plaer en degustar els nostres plats” afirma Noelia Guirao, de l’Hostal Gastronòmic la Creu, satisfeta amb aquesta nova col·laboració entre empreses de la comarca perquè “ens beneficia a tots”.

Productors i restauradors de la mà

La presentació, amb restauradors i productors participants, s’ha fet avui al Consell.

Tots ells formen part del grup de treball del sector agroalimentari del Ribera d’Ebre Viva, el projecte de dinamització econòmica del Consell Comarcal. De fet, a més de la seva bona mà als fogons també aplicaran les idees i coneixements que van aprendre en el curs de ‘Cuina creativa al voltant del producte local’, organitzat pel Consell l’hivern passat a l’escola Villa Retiro de Xerta. De fet, van ser els mateixos restauradors qui van proposar de fer aquestes jornades gastronòmiques apostant per la marca pròpia i la venda de proximitat. “Estem molt contents que els nostres restauradors ofereixin als seus clients la variada oferta de productes de casa nostra i que ens donin suport. Tots fem territori” diu Noemí Poquet, del celler Molí de Rué de Vinebre, que igual com Guirao forma part del projecte Ribera d’Ebre Viva des dels seus inicis.

La consellera de Turisme i Producte Local amb la restauradora Noelia Guirao, comentant els productes locals dels menús al 7 de Ribera.

Ella és un dels 24 productors i elaboradors d’arreu de la comarca que participen en aquesta primera edició de les jornades gastronòmiques del Degusta la Ribera d’Ebre als Restaurants. De Darmós: el Celler Anguera Domènech; de Flix: la Pastisseria Larrosa. De Garcia: Les pastes de la Roser. De Ginestar: l’Agrícola La Ginesta i Ginesart. De la Palma d’Ebre: Ecopagesos. De la Torre de l’Espanyol: Formatges Serra del Tormo. De Miravet: Celler Pedrola i Les Àrgoles. De Móra d’Ebre: 7 De Ribera i La Masrojana. De Rasquera: Ca Llenç, Cabrit de Rasquera, Mel Benaiges Lliberia, Oleum Naturale, Biopaumerà i Celler Mas de Manxol. De Riba-roja d’Ebre: Gran Bouque i  la Cansaladeria Cal Grando. De Tivissa: La Tossa i la Tocineria Antonet. I de Vinebre: l’Anjub Cervesa, el celler Molí de Rué i Vins Desantesos.

Altres accions per dinamitzar el sector agroalimentari

Per fer la reserva i conèixer els menús proposats podeu consultar el web Degusta Ribera d’Ebre, la marca pròpia del sector agroalimentari riberenc creada després de cinc anys treballant amb aquest sector estratègic. “Les jornades se sumen a altres accions durant l’any per dinamitzar l’activitat econòmica de les nostres empreses, sempre escoltant-les i donant resposta a les seves inquietuds i necessitats”, diu la tècnica comarcal Núria Descarrega, fent referència als lots de Nadal o l’estand del Degusta a la pròxima edició de la Fira de Móra la Nova.

A més, tot just aquest cap de setmana passat s’ha celebrat la 8a edició del Benvinguts a Pagès, que ha portat 317 visitants a per conèixer l’activitat que fan les empreses del sector agroalimentari de la comarca. Les més visitades han estat les dues explotacions amb animals, majoritàriament públic familiar: la Formatgeria Laura, de Rasquera, amb 200 persones, i la granja Somper de Riba-roja, amb 56 persones. Com a novetat, els dos elaboradors riberencs que s’han sumat en aquesta edició per promoure la seva activitat i producte arreu del país s’han mostrat satisfetes amb les 46 visites rebudes, 28 a la Carnisseria Ca Llenç i 18 a La Masrojana.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: